اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

۲ مطلب در مهر ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

آجیل یکی از خوراکی هایی پر طرفدار است که در ایام عید نوروز در اکثر خانه های ایرانی وجود دارد . آجیل چهار مغز یکی از بهترین انواع آجیل است که شامل مغز پسته، مغز بادام درختی، مغز بادام هندی و مغز فندق می باشد و به صورت شور و یا خام در بازار موجود است . این مغز های خوشمزه اگر به اندازه و درست مصرف شوند، دارای خواص فراوانی برای سلامتی هستند.

آجیل چهار مغز

خواص آجیل چهار مغز

ویتامین های موجود در آجیل چهار مغز

جیل چهار مغز شامل :فسفر، آهن، منگنز، مس، روی، کلسیم، پتاسیم، انواع ویتامین A ، B و E ، انواع پروتئین ها، املاح ضروری و اسیدهای چرب غیراشباع است که برای بدن مفید و حیاتی هستند.

آجیل چهار مغز برای سلامت قلب و عروق

مصرف به اندازه آجیل چهار مغز برای حفظ سلامت قلب مفید است . مصرف آجیل خام برای کسانی است که عادت به خام خواری دارند، توصیه می شود. افرادی که از آجیل چهار مغز سالم و تازه استفاده می کنند، کلسترول بد خونشان کاهش می یابد و به همین علت از بیماری های قلبی عروقی در امان می مانند.

آجیل چهار مغز سرشار از آنتی اکسیدان

آجیل چهار مغز حاوی آنتی اکسیدان فراوانی است که در پیشگیری از سرطان مفید است. بنابراین متخصصان توصیه می کنند که هر فرد در طول شبانه روز هفت عدد چهار مغز بخورد.

آجیل چهار مغز منبع پروتئین

آجیل چهار مغز یکی از منابع مهم پروتئین گیاهی و منبع سرشار از چربی های امگا 3 و اسید آلفا لینولئیک است که مصرف منظم آن سبب جلوگیری از ابتلا به بیماری قلبی، سرطان، کلیه، دیابت، سنگ صفرا و دیگر بیماری ها می شود.

 آجیل چهار مغز

آجیل چهار مغز منبع پروتئین است

چهارمغز غذای مغز و درمان بی خوابی است

از دیگر مواد مفید موجود در چهارمغز ملاتونین است که به بهبود خواب کمک می کند ومصرف آن در کاهش بی خوابی و رفع سایر اختلالات خواب موثر است.

آجیل چهار مغز برای بهبود عملکرد سلول های مغز

چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره کرده ایم مصرف آجیل چهار مغز در بهبود عملکرد سلول های مغز مفید است و به تدریج و با مصرف روزانه منجر به افزایش هوش می شود.

آجیل چهار مغز برای درمان بیماری های گوارشی

مغز ها گرم و خشک هستند و عسل گرم و تر است بنابراین ترکیب مغزها و عسل سبب بهبود بیماری های گوارشی ناشی از سردی معده خواهند شد . همچنین ترکیب آجیل چهار مغز با عسل برای تقویت اعصاب، تقویت رحم نیز مفید است.

آجیل چهار مغز برای کاهش التهاب و اکسیداسیون

مصرف آجیل چهار مغز التهاب و اکسیداسیون را در شریان ها پس از مصرف غذای چرب کاهش می دهد و باعث حفظ انعطاف پذیری عروق خونی خواهد شد.

  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

شاید مقایسه بین این همه مغز و آجیل خوشمزه خیلی درست نباشه، چون میشه گفت یه جورایی همشون ارزش غذایی یکسانی دارن، و اگه از هرکدوم یه اندازه مشخص انتخاب کنیم، مقادیر نسبتا برابری از منیزیم، سلنیوم، چربی های غیراشباع، منگز، روی، آهن و پروتئین به بدن میرسونن.

با این وجود ، کم و زیاد شدن بعضی از این ترکیبا میتونه باعث خاص تر شدن یکی از اونا بشه. تو مطلبی که با هم میخونیم، مواد مغذی هرکدوم از مغزای آجیل رو معرفی میکنیم و با خاصیتهای هرکدوم آشنا میشیم

گردو، بادام زمینی و پسته برای کاهش کلسترول خون

همه ی مغزا دارای مقادیر خیلی زیادی بالایی از اسیدای تک و چندزنجیره ای غیراشباع هستن و میشه گفت که خوردن آجیل میتونه نقش خیلی مهمی در کاهش چربی بد خون (LDL) و افزایش چربی خوب خون (HDL) داشته باشه. از طرف دیگه، تحقیقات نشون میده مصرف منظم و روزانه مغزای خام و تازه، می تونه حدود ۹ تا ۲۰ درصد سطح کلسترول خون بدن رو کاهش بده.

بین مغزای مختلف، گردو، بادام زمینی و پسته اسیدای چرب غیراشباع بیشتری دارن و می تونن تاثیر بیشتری روی کم شدن سطح کلسترول خون داشته باشن. بعد از این ۳ مغز، بادوم در رتبه دوم و فندق هم در رتبه سوم مغزای کاهنده کلسترول خون قرار می گیرن.

خواص بادام برای فشارخون

بادوم بین مغزای مختلف، تقریبا میشه گفت بالاترین مقدار از منیزیم رو داره. تو هر ۱۰۰ گرم بادوم، ۶۷ درصد منیزم وجود داره و این یعنی درست برخلاف چیزی که میشنویم، منیزیم بادوم حتی از منیزیم گردو هم بیشتره. از اونجایی که نقش این ماده معدنی در پیشگیری ار بروز بیماری ها، سکته قلبی و تنظیم فشار خون به اثبات رسیده، مصرف روزانه ۵ تا ۸ تا بادوم خام می تونه با کاهش گرفتگی عروق و کمک به گردش خون، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی رو به راحتی کاهش بده. علاوه بر این، منیزیم بادوم میتونه با تنظیم قندخون، خطر ابتلا به دیابت رو هم۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش بده.

گردو برای بیمارای قلبی و مغزی

میون این همه مغز خوشمزه، گردو تنها مغزیه که با خوردن ۲ تا ۳ تا دونه ازش به اندازه خوردن ۲۰۰ گرم گوشت ماهی اسیدای چرب امگا ۳  به بدن میرسه. برای همین هم هست که خوردن گردو میتونه به گردش خون بهتر کمک کنه و باعث حفظ سلامتی قلب و عروق بشه. یادتون باشه که امگا ۳ فقط تو گردو وجو داره و این ماده ی مفید میتونه جلوی زوال عقل رو هم بگیره.

بادوم زمینی برای کسایی که کم خونی دارن

بادوم زمینی سرشار از آهن و فولاته و برای همین برای کسایی که کم خونی دارن خیلی خوبه. علاوه بر این، بادوم زمینی، به اندازه کافی منیزیم و ویتامین B۶ هم داره که در نتیجه میتونه به جذب بهتر آهن در بدن افراد مختلف، مخصوصا کسایی که مبتلا به کم خونی هستن خیلی کمک کنه.

بادام هندی مخصوص آقایان

سلنیوم ماده ایه که تو بادوم هندی نسبت به همه ی مغزا بیشتره. طبق آخرین تحقیقات و بررسیهای انجام شده مصرف روزانه ۱۰ تا دونه بادوم هندی خام میتونه حدود ۵۵ میکروگرم سلنیوم به بدن برسونه و خطر ابتلا به سرطان پروستات رو تا حد قابل قبولی کاهش بده. بدنیست بدونید که مردای بالغ روزانه بایستی ۲۰۰ میکروگرم سلنیوم دریافت کنن.

بادام برای کسانی که قصد لاغری دارند.

هرکدوم از مغزا و دونه هایی که میخوریم، با وجود وزن به ظاهر کمی که دارن کالری خیلی زیادی به بدن اضافه میکنن اما حذف این خوراکیای مغذی، حتی برای اونایی که رژیم دارن هم ممنوعه، برای همین کسایی که رژیم دارن بایستی حتما مقدار خیلی کمتر و محدود شده تری از این مغزا و دونه ها رو در طول روز مصرف کنن. تو لیست دونه ها ومغزا، بادوم با ۱۶۰ کیلو کالری در هر اونس ( تقریبا معادل ۲۸ گرم ) کمترین مقدار کالری رو به بدن میرسونه و برای همین خوردنش برای کسایی که رژیم دارن میتونه یه پیشنهاد خیلی خوب باشه.

رتبه دوم و سوم مغزای کم کالری میرسه به بادوم هندی و پسته. فقط حواستون باشه مغزا رو به شکل خام استفاده کنین تا کالری کمتری بهتون برسه.

بادوم علاوه بر این که یه مغز کم کالری هست، مصرف منظمش میتونه باکتریای مفید روده رو زیاد کنه و در نتیجه برای سلامت دستگاه گوارش هم مفیده.

 

منبع

  • حسین نوری