اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

۳ مطلب در دی ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

در این مقاله قصد داریم به خواص برترین دمنوش های گیاهی بپردازیم. امروزه دمنوش ها جزء زندگی روزمره بسیاری از افراد شده است و در طول روز علی الخصوص زمان های خستگی از کار یا زمان های استرس زا از این دمنوش ها بهره می برند. خوشبختانه این دمنوشها را می توانید از صورت اینترنتی خریداری نمائید.

در ابتدا ذکر این نکته ضروری است که دمنوش با چای تفاوت دارد. علت این تفاوت منشاء تهیه هر کدام می باشد. انواع چای که شامل چای سیاه، سبز و اولانگ می باشد از گیاه دارویی کاملیا سیننسیس ایجاد می شود در حالی که دمنوش ها از انواع گیاهان دارویی، ادویه جات، میوه های خشک شده و... تهیه می شوند. به همین دلیل است که دمنوش ها دارای گستره وسیعی از طعم ها و عطرهای مختلف می باشد. در ادامه به معرفی خواص برترین دمنوش ها خواهیم پرداخت.

دمنوش بابونه:

مهم ترین خاصیت این دمنوش ایجاد آرامش در فرد و بهبود خواب شبانه می باشد. تاکنون پژوهش های زیادی در مورد خواص بابونه صورت گرفته است که در تازه ترین آن ها نشان داد مصرف دمنوش بابونه به مدت دو هفته به مادرانی که وضع حمل کرده بودند باعث افزایش بهبود خواب آن ها و همچنین کاهش علائم افسردگی ناشی از زایمان شد. علاوه بر این خاصیت، می توان با مصرف این دمنوش به بهبود مسائلی چون کاهش سطوح چربی خون و کاهش سطوح قند خون چشم دوخت.

دمنوش آویشن:

این دمنوش دارای طبیعت گرم و خشک بوده و اکثر مردم برای خواص ضد سرماخوردگی آن از این دمنوش استفاده می کنند. کافی است به محض اینکه کمی حالات سرماخوردگی در شما ایجاد شد کمی دمنوش آویشن دم کرده و میل کنید تا افول بیماری خود را شاهد باشید. خواص آویشن بسیار زیاد است. اگر معده حساسی دارید و بعد از خوردن غذاهای سنگین احساس ناخوشایندی دارید حتما از این دمنوش بهره ببرید. همچنین این دمنوش طبیعی به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی طبیعی خود به ضد عفونی کردن بدن، علی الخصوص دستگاه گوارش انسان کمک شایانی می کند.

 

دمنوش رازیانه:

این دمنوش مخصوص خانم ها بوده چرا که رازیانه دارای ترکیبات زیادی از هورمون های زنانه بوده و برای آقایان مناسب نیست. اما برای خانم ها می تواند خواص فراوانی را به همراه داشته باشد. برای تهیه این دمنوش می توانید دانه های رازیانه را به خوبی بسابید و روی آن مقداری آب جوش بریزید. چند دقیقه صبر کنید. سپس می توانید از خواص بی نظیر این دمنوش استفاده کنید. این دمنوش برای بهبود سرفه های مزمن بسیار نافع است. در مادران شیرده باعث افزایش شیر می شود. بیماری های تنفسی همچون آسم و برونشیت با این دمنوش بهبود پیدا می کنند.

دمنوش به لیمو:

به لیمو یکی از گیاهان دارویی بوده که در چند سال اخیر مورد توجه واقع شده است و قبل تر از این زیاد با خواص بی نظیر این گیاه آشنا نبودند. دمنوش به لیمو دارای انواع آنتی اکسیدان از قبیل گرانول بوده که این مسئله باعث شده است برای اکثر ارگان های بدن مفید باشد. یکی از مهم ترین خاصیت های به لیمو کمک به کاهش اشتها و لاغری انسان می باشد. وجود آنتی اکسیدان ها همچنین باعث خواص ضد التهابی در این دمنوش شده است که به کاهش التهابات و درد مفاصل کمک می کند.

دمنوش نعناع:

این دمنوش که در فصول گرم سال طرفدار بیشتری دارد بیشتر به خاطر خواص مهمی که برای دستگاه گوارش انسان دارد اهمیت زیادی پیدا کرده است. خواص نعناع بسیار زیاد است. دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و برای جلوگیری از حالت تهوع و سوءهاضمه بسیار مفید است.

دمنوش به:

دمنوش به از دسته دمنوش هایی است که از میوه ها تهیه می شود. همانطور که می دانید به دارای انواع مختلفی از ویتامین هاست که با دم کردن آن به دمنوش منتقل می شود و خواص آن وارد بدن ما می شود. تهیه این دمنوش نیز بسیار ساده است کافی است در ابتدا تکه های به را خشک کرده و با مقداری آب جوش آن را دم کنید. می توانید دمنوش ترکیبی به و سیب را هم امتحان کنید. طعم شگفت انگیزی دارد.

دمنوش گل محمدی:

این دمنوش با کمک غنچه های گل محمدی قابل تهیه است. عطر و طعم این دمنوش بی نظیر است و علاوه بر طعم خوب آن باید از خواص زیاد این غنچه ها نیز آگاهی پیدا کنید. دمنوش گل محمدی به بخش های مختلفی از بدن من جمله بهبود مسائل زیبایی انسان، کمک به تناسب اندام، ایجاد خواب شبانه با کیفیت، بهبود بیماری افسردگی، تقویت قوای ایمنی بدن، کمک به کبد و جلوگیری از سرطان کمک می کند.

دمنوش پونه:

پونه یکی از گیاهان دارویی پر طرفدار در کشور ایران می باشد که می توانید از عطاری آنلاین خریداری نمایید. از این گیاه مردم در آشپزی به میزان زیادی استفاده می کنند. اما باید بدانید دمنوش آن نیز بسیار نافع بوده و خواص بیشتری را نصیب بدن شما خواهد کرد. طبیعت این دمنوش گرم و خشک است و دارای خواص ضد عفونی کنندگی طبیعی بدن می باشد. به خاطر همین خاصیت است که برای انواع سرماخوردگی و آنفولانزا مناسب می باشد و در کنار دمنوش آویشن می تواند به بهبود بیماری های ویروسی کمک شایانی نماید. جالب است بدانید پونه دارای خواص آرامش بخشی نیز می باشد و در صورت ابتلا به بیماری به خواب بهتر بیمار و استراحت بیشتر او کمک نیز می کند.

دمنوش بهار نارنج:

بهارنارنج نیز جزء گیاهان دارویی آرامش بخش همچون اسطوخودوس، سنبل الطیب و بادرنجبویه می باشد. این گیاه نیز دارای طبع گرم و خشک بوده و خواص بی نظیری چون تقویت اعصاب، بهبود انواع سردردهای مزمن میگرنی، ایجاد خواب با کیفیت، رفع مسائل گوارشی همچون نفخ و سوءهاضمه و تقویت قوای ایمنی بدن دارا می باشد.

از این دمنوش و سایر دمنوش ها نباید به طور مکرر و زیاد استفاده شود چرا که می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. برای تهیه این دمنوش بهتر است گل های بهارنارنج را با مقداری آب جوش دم کرده و در نهایت یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید. 

  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

نبات همان شیرینی آشنایی است که ترکیبش با چای دوای هر دردی ست. همه ما شاید این تجربه را داشته ایم که در مواجهه با هر دردی خیلی ها خصوصا مادر بزرگ هایمان چایی نبات را به ما توصیه کرده اند. از این رو شاید به جرأت بتوان گفت که نبات جزء جدانشدنی آشپزخانه ی هر ایرانی ست. در این مقاله به طور کامل و شفاف طرز تهیه نبات را به صورت قدم به قدم همراه با عکس خدمت شما توضیح می دهیم تا در منزل خود بتوانید انواع نبات خانگی، رنگی، زعفرانی و… را درست کنید.

تهیه نبات در خانه آسان است. شما می توانید انواع نبات های تخته ای، چوبی و رنگی را در منزل تهیه کنید. کلیت طرز تهیه همه نبات ها یکی است. این شیرینی ساده برای کودکان نیز جذاب می باشد و به عنوان یک آزمایش نیز می توان برای کودکان این کار را انجام داد و روحیه تحقیق و خلاقیت آن ها را افزایش داد. علاوه بر این با توجه به فواید نبات می توانید از نباتی که خودتان ساخته اید استفاده کرده و از خواص آن بهره مند شوید.

آموزش قدم به قدم طرز تهیه نبات:

اکثر ما می دانیم که نبات از محلول اشباع شده شکر و آب تشکیل شده است. ولی طرز تهیه نبات ممکن است زیاد سخت به نظر نیاید. اما نیاز به چند فوت کوزه گری دارد که با رعایت آنها می توانید به راحتی یک نبات داغ و خانگی  درست کنید. به همین خاطر اگر به دنبال طرز تهیه نبات هستید تمام مراحل زیر را قدم به قدم اجرا کنید.

مواد لازم برای تهیه نبات:

برای درست کردن نبات در خانه و تهیه یک نبات خانگی به مواد زیر احتیاج پیدا می کنید.

  • ۵۰۰ میلی لیتر آب
  • ۱۰۰۰ گرم شکر
  • رنگ خوراکی طبیعی در صورت تمایل
  • طعم دهنده طبیعی در صورت تمایل

برای تهیه مقادیر بالاتر می توانید با حفظ همین نسبت نبات بیشتری تولید کنید.

قدم اول)

ابتدا داخل یک ظرف آب را جوش بیاورید. سعی کنید از آب تصفیه شده استفاده کنید. چرا که ناخالصی های موجود در آب می تواند از رشد بلورها را جلوگیری به عمل آورد.

قدم دوم)

شکرها را به آب اضافه کنید. هر بار که شکر می ریزید یک بار هم بزنید. هر چه شکر بشتری اضافه می کنید حل شدن شکرها بیشتر زمان می برد. در صورتی که کمی شکر حل نشده باقی مانده با حرارت دادن به آب آن ها را به طور کامل حل کنید.

قدم سوم)

محلول موجود را از روی حرارت برداشته و بگذارید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه خنک شود. نباید هیچ شکر نامحلولی درون آب باشد.

قدم چهارم)

اگر تمایل داشتید می توانید افزودنی ای مثل زعفران ، دارچین یا زنجبیل و هر افزودنی طبیعی دیگری به آن اضافه کنید. فقط به این نکته توجه داشته باشید که رنگ یا طعم دهنده خود را به خوبی درون مایع هم بزنید تا به طور یکنواخت در محلول پخش شود.

قدم پنجم)

محلول حاضر را درون یک لیوان استوانه ای و بلند شیشه ای بریزید. انتخاب لیوان یا ظرف پلاستیکی به دلیل امکان ذوب شدن لیوان و همچنین سرطان زا بودن جنس پلاستیکی در صورت برخورد با آب گرم توصیه نمی شود. لیوان یا ظرف را تقریبا تا قسمت بالای آن پر کنید. مراقب باشید لیوان دارای آلودگی یا گرد و غبار نباشد.

قدم ششم)

تکه ای نخ را در وسط یک مداد یا چوب، دور آن بپیچید. طول نخ باید به اندازه ای باشد که بعد از گره زدن آن روی مداد و قرار دادن آن روی دهانه لیوان، تقریبا به ته لیوان برسد. به انتهای نخ، یک گیره فلزی گره بزنید. این مرحله بستگی به خلاقیت شما دارد و می توانید به جای مداد و آویز از هر وسیله مناسب دیگری بهره ببرید.

فقط به این نکته توجه کنید که آویز به انتهای لیوان نخورد چرا که کریستال های خوبی تشکیل نمی شود. نخ حتما مستقیم باشد. مداد هم باید به قدر کافی بلند باشد که بتواند لبه لیوان را به طور کامل پوشش دهد.

قدم هفتم)

نخ یا چوب را ابتدا خیس کنید و آن را به شکرهای دانه درشت آغشته کنید. اینکار باعث می شود شروع تبلور به خوبی صورت گیرد.

قدم هشتم)

مداد را روی لیوان پر شده از محلول اشباع شکر قرار داده به طوری که گیره فلزی با ته لیوان برخورد نداشته باشد. از طرفین هم مداد با نخ نباید به دیواره های ظرف تماس داشته باشد.

قدم نهم)

لیوان را در فضایی قرار دهید که تکان نخورد. بعد از یک هفته نبات شما کاملا شکل می گیرد گرچه پس از یک یا دو روز، می بینید که بلورهای کوچکی تشکیل می شود. بعد از تشکیل بلور های کامل نبات، نخ را از محلول درآورید و برای مدتی اجازه دهید تا خشک شود و نبات شکل خودش را کامل بگیرد.

 

  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰


 

 یکی از نکات قابل توجه در مورد خوراکی ها تاثیر رنگ بر روی اشتها و لذت از مزه هاست. معمولا بسیاری از خوراکی هایی که برای ما طعم جذاب و منحصر به فردی دارند دارای رنگ خاص و بی نظیری هستند و اکثر مواقع در هنگام مواجهه با خوراکی های گوناگون در یک مکان مثل میز غذای مهمانی ها و یا حتی هنگام خرید در فروشگاه های بزرگ، اولویت ما چه به صورت خودآگاه و چه ناخودآگاه خوراکی هایی ست که رنگ جذابی دارند. 
این رنگ های جذاب به ما در تزئین مواد غذایی و سفره آرایی کمک فراوانی می کنند چراکه اگر غذایی با رنگ معمولی ای داشته باشیم با استفاده از خوراکی های خوش رنگ می توانیم آن را تبدیل به یکی از پرطرفدارترین ها کنیم و مهمان هایمان را ترغیب کنیم که آن غذاها را امتحان کنند. 
علاوه بر این رنگ ها و خوراکی های رنگی می توانند تاثیر بسزایی در انتخاب بچه ها در غذاها و همچنین تحریک اشتهای آنها باشد خصوصا کودکانی که در خوردن غذاها و سبزیجات به اصطلاح بد قلق هستند و سلیقه ی غذایی خاصی دارند. خبر خوب این است که رنگ های جذاب غذاها این قدرت را به شما والدین می دهد که سلیقه ی غذایی کودکان خود را تغییر دهید.
آجیل ها و مغز ها هم یکی از انواع خوراکی های طبیعی می باشند که رنگ های منحصر به فرد و گیرایی دارند و بیننده را ترغیب می کند تا مزه ی آنها را امتحان کنند.

شاید به همین خاطر است که ما در مناسبت های خاصی مثل یلدا و نوروز آجیل ها را به صورت خاص و متفاوتی تزئین می کنیم و در واقع رنگ های دوست داشتنی آجیل ها ما را تحریک می کنند تا کاری کنیم دنیای رنگی آجیل ها بیشتر از قبل دیده شوند و قبل از مزه ی دلنشین شان جذب رنگ های خوشایند آنها شویم.

 

تزیین آجیل یلدا

واژه یلدا مفهومی است با عنوان میلاد که در گذشته ایرانیان باستان این شب را تولد الهه مهر می دانستند و به همین خاطر به دور آتش جمع می شدند و آن را با پایکوبی و شادی جشن می گرفتند. شب یلدا و یا همان شب چله، بلندترین شب در نیمکره شمالی زمین بوده که به زمان بین غروب آفتاب سی ام شهریور ماه تا طلوع آفتاب اول دی ماه گفته می شود.

اما امروزه شب یلدا یکی از آن شب هایی است که همه اقوام و آشنایان به دور هم جمع می شوند تا به نوعی هم صله رحم به جا آورند و هم این شب خاص را در کنار هم به صبح رسانده و یا تا پاسی از شب را در کنار یکدیگر با خوشی و خنده سپری کنند. این شب عزیز که در بین ایرانیان جایگاه ویژه ای پیدا کرده است پیشینه ای قدیمی دارد که تا به حال زنده و ماندگار مانده است. در این شب که بلندترین شب سال نامیده می شود، خوراکی و تنقلاتی مخصوص به خود را دارد که می توان یکی از مهم ترین خوراکی این مراسم را آجیل نامید.

آجیل هایی که میل کردن آن ها در کنار اقوام و آشنایان و یا حتی دوستان عضوی لذت بخش بوده و حسی ناب را انتقال می دهد، به همین خاطر است که از رسومات این شب به یادماندنی تزئین آجیل به گونه ای خاص و زیبا آرایش داده می شود تا زیبایی و تنوع رنگ های آن حس و حال عجیبی را به مخاطب خود القا کند.

یکی دیگر از اتفاقاتی که این شب زیبا و به یادماندنی را پر از لذت و حس ناب می کند گرفتن فال حافظ است که بیشتر توسط بزرگان خانواده ها برای تمامی اعضای حاضر در مراسم گرفته می شود تا هم این رسم را به جا آورند و هم روزهای آتی را با تفالی زدن به حافظ آغاز کنند.

این شب ماندگار، فرصتی است تا بتوانیم یک روز خاص در سال را به دور هم جمع شویم و دیداری تازه کنیم تا به این صورت دلتنگی ها را کمرنگ کنیم و یا هم اینکه با این بازدید می توان دلخوری هایی را که به وجود آمده نیز با انرژی های مثبت و حالی خوب از بین ببریم و تنها دنیایی پر از شادی و همدلی به یکدیگر هدیه بدهیم تا همه در کنار هم زمان عالی را سپری کنیم.

 

 

طراحی تنگ آجیل

برای تزئینی زیبا می توان از تنگ های شیشه ای در ابعاد و شکل های متفاوت استفاده کرد تا مغزها به شکل زیباتری خود را به رخ مخاطب بکشانند. بیشتر از این آرایش ها برای مراسم های خاص مثل شب یلدا، شب چله عروس استفاده می شود تا با قرار دادن این تنگ های زیبا که درون خود دنیایی رنگی از آجیل ها دارند، سفره ای زیبا و تماشایی را بسازند.

طراحی تنگ های زیبا با آجیل شاید یکی از لذت بخش ترین کارها باشد. برای این تزئین روش های متفاوتی وجود دارد و بسته به سلیقه ی هر شخص، متفاوت می شود.

می توان آجیل ها را با هم مخلوط کرد و داخل تنگ ریخت تا رنگ های خاص آن را در کنار هم و پراکنده داشته باشیم و یا اینکه هر یک از مغز ها را به صورت لایه لایه به داخل تنگ اضافه کنیم تا در آخر یک تنگ با لایه ی های رنگی جذابی داشته باشیم.

این تنگ های فوق العاده و بی نظیر آجیلی را می توان برای شب چله عروس و داماد درون سفره یا میز مورد نظر برای تزئین قرار داد و یا حتی می توان به عنوان هدیه ای زیبا و خاص هدیه آورد.

 

در آخر باید گفت آجیل ها، این مغزهای استثنایی که هرکدام از آن ها رنگ و عطر و طعم متفاوت و خاص به خود را دارند، در بیشتر مراسم ها برای تزئین استفاده می شوند و همینطور هم برای هدیه بردن تحفه ای زیبا و مناسب است که می تواند حس و حال نابی را به همراه داشته باشد.

  • حسین نوری