اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

۳ مطلب در آبان ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

خواص مغز پسته


از سوی دیگر پسته سرشار از پروتئین ها و آنتی اکسیدان ها است. در ادامه به برخی فواید پسته برای سلامت اشاره می شود.

سلامت چشم

پسته تنها مغزی است که حاوی کورونوئید است. کورونوئیدها مسئول کاهش خطرات بیماری های مرتبط با چشم ها هستند.

پسته حاوی کورونوئیدهای مشابهی است که در شبکیه چشم و عدسی چشم یافت می شود. این ماده به کاهش احتمال ابتلا به آب مروارید و مشکلات چشمی مرتبط با سن کمک می کند.

متخصصان مصرف کورونوئیدها را همراه با چربی برای جذب اسان تر در بدن توصیه می کنند که البته این چربی مناسب در پسته هم وجود دارد.

سلامت قلب

میزان بالا کلسترول بد LDL در بدن می تواند منجر به انسداد شریان های شود که در بلندمدت ممکن است منجر به حمله قلبی شوند.

پسته حاوی چربی های مونواشباع نشده است که برای کاهش کلسترول بد مناسب هستند.

افزودن پسته به رژیم غذایی کم چرب به افزودن چربی های خوب موردنیاز برای عملکرد سالم بدن کمک می کند.

سیستم ایمنی سالم

پسته منبع غنی از ویتامین B۶ است. ویتامین B۶ به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

وجود آنتی اکسیدان ها در پسته به بدن در مقابله با انواع بیماری های میکروبی کمک می نماید در نتیجه سیستم ایمنی عملکرد مناسبی خواهد داست.

پسته همچنین حاوی ویتامین های E و A هم است. هر دو این ویتامین ها دارای خواص کنترل آسیب و صدمه به بدن هستند. خوردن پسته قبل و بعد از عفونت به بهبود بهتر و سریع تر کمک می کند.

پیشگیری از دیابت

در بیماری دیابت، قند پیوندی با پروتئین تشکیل می دهد که برای بدن غیرقابل استفاده می شود. این فرایند گلیکاسیون نام دارد.

اثبات شده است که آنتی اکسیدان های موجود در پسته برای کاهش نرخ گلیکاسیون مفید هستند. از اینرو این مغز برای کنترل دیابت مفید است.

کنترل و مدیریت وزن

چربی های مونواشباع نشده موجود در پسته موجب اضافه وزن نمی شوند. همچنین فیبر موجود در پسته به خروج مواد سمی از بدن کمک می کند.

از سوی دیگر فیبرها موجب طولانی شدن احساس سیری شده و در نتیجه پرخوری کاهش می یابد.

پسته چیست؟

پسته، اگرچه در دسته آجیل طبقه بندی می شود اما از لحاظ فنی بذر یک میوه است. نام علمی آن Pistacia Vera است و به خانواده Anacardiaceae تعلق دارد. یک پوسته به رنگ کرم دارد که یک مهره با رنگ سبز را با پوشش بیرونی قرمز در خود نگه می دارد. قسمت سبز آن به صورت خام کاملاً شیرین و با طعم خامه ای است. میوه خشک پسته غالباً با چاشنی نمک بو داده می شود تا طعم آن بهتر شود.

آیا پسته سالم است؟

پسته یکی از سالم ترین غذاهای کره زمین است. آنها سرشار از چربی های سالم هستند که باعث تقویت سلامت قلب می شود. مصرف مقداری پسته در رژیم غذایی روزانه ما می تواند در مقابله با اختلالات گوارشی، مشکلات ایمنی و حتی دیابت کمک کند. آنها همچنین به تقویت بینایی و بهبود کیفیت عمومی بدن ما معروف هستند.

بادام و پسته در مقابل هم:

پسته و بادام هر دو به نوبه خود سالم هستند. آنها چربی های خوبی را ارائه می دهند و تقریباً کالری یکسانی دارند. با این حال، هنگامی که صحبت از کلسیم به میان می آید، پسته تنها 4 درصد از نیاز توصیه شده روزانه را تأمین می کند، در حالی که بادام 10 درصد از نیاز روزانه را تأمین می کند. وقتی صجبت از سطح آهن به میان می آید. پسته 8٪ از نیاز روزانه توصیه شده را ارائه می دهد، در حالی که بادام 6٪. را تامین می کند. اضافه کردن هر دو آجیل در رژیم غذایی شما می تواند به شما کمک کند تا تمام خوبی های اساسی را در آنها بخ دست آورید.

ارزش غذایی پسته

در زیر ارزش غذایی پسته در 100 گرم آمده است:

کل کالری: 562
کل کربوهیدرات ها: 28 گرم
فیبر غذایی: 10 گرم
کل چربی: 45 گرم
ویتامین آ: 8٪
کلسیم: 10٪
ویتامین سی: 9٪
آهن: 21٪
ویتامین ب6: 85٪
منیزیم: 30٪

سلامت قلب

میزان بالا کلسترول بد LDL در بدن می‌تواند منجر به انسداد شریان‌هایی شود که در بلندمدت ممکن است منجر به حمله قلبی شوند. پسته حاوی چربی‌های مونواشباع نشده است که برای کاهش کلسترول بد مناسب هستند. افزودن پسته به رژیم غذایی کم چرب به افزودن چربی‌های خوب موردنیاز برای عملکرد سالم بدن کمک می‌کند.

سیستم ایمنی سالم

پسته منبع غنی از ویتامین B۶ است. ویتامین B۶ به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. وجود آنتی‌اکسیدان‌ها در پسته به بدن در مقابله با انواع بیماری‌های میکروبی کمک می‌نماید در نتیجه سیستم ایمنی عملکرد مناسبی خواهد داست. پسته همچنین حاوی ویتامین های E و A هم است. هر دو این ویتامین‌ها دارای خواص کنترل آسیب و صدمه به بدن هستند. خوردن پسته قبل و بعد از عفونت به بهبود بهتر و سریع‌تر کمک می‌کند.

پیشگیری ازدیابت

در بیماری دیابت، قند پیوندی با پروتئین تشکیل می‌دهد که برای بدن غیرقابل استفاده می‌شود. این فرایند گلیکاسیون نام دارد. اثبات شده است که آنتی اکسیدان‌های موجود در پسته برای کاهش نرخ گلیکاسیون مفید هستند. از این رو این مغز برای کنترل دیابت مفید است.

کنترل و مدیریت وزن

چربی‌های مونواشباع نشده موجود در پسته موجب اضافه وزن نمی‌شوند. همچنین فیبر موجود در پسته به خروج مواد سمی از بدن کمک می‌کند. از سوی دیگر فیبرها موجب طولانی شدن احساس سیری شده و در نتیجه پرخوری کاهش می‌یابد.

 

 

  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

درباره ی کبد چرب چه می دانید؟

کبد چرب یکی از بیماری های شایع در دنیاست که نه تنها افراد چاق که بسیاری از افراد دیابتی و همین طور افرادی که دچار سوء تغذیه هستند نیز درگیر می کند.
کبد چرب در واقع از تجمع واکوئول های چربی در سلول های کبدی به وجود می آید که با التهاب کبد تشخیص داده می شود. وجود چربی در کبد طبیعی ست اما اگر میزان چربی در کبد بیشتر از 5 تا 10 درصد کل کبد باشد به این معناست فرد به بیماری کبد چرب دچار شده (لینک ویکی پدیا)

درمان کبد چرب

یکی از راه های اصلی درمان کبد چرب، رژیم غذایی سالم و اصولی ست. کبد چرب همان طور که از اسم آن مشخص است به دلیل چربی زیاد در کبد به وجود می آید. در یک بدن سالم، کبد کمک می کند تا سموم را از بین برده و به صفرا این امکان را می دهد تا پروتئین گوارشی تولید کند. وجود چربی زیاد در کبد سبب آسیب رساندن به کبد شده و دیر تشخیص داده می شود.

به طور کلی، رژیم مناسب برای کبد چرب شامل موارد زیر است:

  • میوه و سبزیجات زیاد
  • گیاهان و دانه هایی با فیبر بالا
  • به حداقل رساندن مصرف شکر، نمک، چربی ترانس بالا، کربوهیدرات تصفیه شده و چربی اشباع شده
  • عدم مصرف الکل

رژیم هایی با چربی و کالری کم به شما کمک می کنند تا وزن خود را کاهش داده و ریسک بیماری کبد چرب را به حداقل برسانید. در حالت ایده آل اگر شما اضافه وزن دارید، باید ده درصد از وزن بدنتان را کاهش دهید.

در ادامه آجیل هایی که برای کبد چرب مناسب هستند را بررسی خواهیم کرد.

آجیل های مناسب برای کبد چرب

همان طور که در بالا هم اشاره شد در رژیم مناسب برای کبد چرب وجود غذاهای دارای فیبر و همین طور چربی های غیراشباع به درمان این بیماری کمک خواهد کردو به همین دلیل خانواده ی آجیل ها یکی از بهترین انتخاب ها برای این رژیم محسوب می شوند زیرا علاوه بر ویتامین ها و املاح مناسب برای بدن بهترین منبع از فیبر و مجموعه ترکیبات چربی های سالم بوده که نه تنها ضرری برای این بیماری ندارند که باعث بهبود کارکرد کبد می شود که در ادامه تعدادی از آجیل های مناسب برای کبد چرب  را معرفی می کنیم.

پسته: پسته از محبوب ترین آجیل ها در بین ایرانی هاست. این آجیل در اعیادی مثل نوروز و یلدا حضور پررنگی داشته و یکی از اجزای اصلی اعیاد باستانی ایران بوده و هست از این رو ممکن است در برخی موارد در مصرف آن زیاده روی کنیم که نتیجه ی آن درد معده و مشکلات سوء هاضمه خواهد بود چراکه این مغز یکی از آجیل های نفاخ است و بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنیم.

 

گردو: گردو یکی از محبوب ترین آجیل ها محسوب می شود و یکی از اجزای اصلی صبحانه ی ایرانی به حساب می آید به غیر از این از گردو در طبخ غذاهای سنتی مثل فسنجان و پخت انواع شیرینی استفاده می شود و این نشان دهنده ی سالم و مغذی بودن غذاهای ایرانی ست چرا که گردو به دلیل ترکیبات مفیدی مثل اسید های چرب امگا3 برای کبد چرب بسیار مفید است به علاوه گردو به دلیل آنتی اکسیدان سرشارش در کاهش چربی کبد نقش موثری دارد.

بادام زمینی: جالب است بدانید که بیش از هشتاد و پنج درصد از چربی بادام زمینی، چربی غیر اشباع می باشد و از این رو نه تنها باعث چربی کبدی نمی شود که بیماران مبتلا به این بیماری با خیالی آسوده می توانند آن را در رژیم غذایی خود جای دهند.
علاوه بر این، بادام زمینی متابلوسیم بدن  را افزایش داده و سوخت و ساز بدن را بیشتر می کند و در نتیجه منجر به کاهش چربی های انباشته شده در بدن مانند چربی های شکمی شده و به درمان کبد چرب کمک به سزایی می کند.

تخمه آفتاب گردان:  تخمه ی آفتاب گردان یکی از تنقلات ثابت مهمانی ها و دورهمی های ایرانی ست و یکی از نکات قابل توجه و جالب در مورد تخمه ی آفتاب گردان این است که این دانه دارای آنتی اکسیدان های حلال در چربی ست. علاوه بر این، این تخمه سرشار از ویتامین E می باشد و یکی از قابلیت های این ویتامین خنثی کردن چربی های مضر می باشد.

بادام درختی: بادام یکی از مغز هایی ست که مقدار کلسیم آن با شیر برابر است علاوه بر این بادام درختی سرشار از منیزیم، ویتامین E  ، سلنیوم و مقدار زیادی فیبر است. منیزیم یکی از اصلی ترین املاح معدنی در آرام سازی عروق خونی ست و یک از ارزشمند ترین اجزای خون محسوب می شود که به راحتی در سراسر کبد حرکت می کند. علاوه بر این، بادام درختی باعث کاهش قند خون بعد از غذا می شود که یکی از عوامل شناخته شده در ابتلا به بیماری کبد چرب است.

 بادام برزیلی: بادام برزیلی یک منبع عالی از پروتئین، مس، نیاسین، منیزیم، فیبر، ویتامین E و به خصوص سلنیوم می باشد. مقدار سلنیوم موجود در بادام برزیلی بسیار زیاد است و سلنیوم یکی از ارزشمند ترین املاح معدنی برای مبتلایان به کبد چرب می باشد چراکه دارای آنتی اکسیدانی می باشد که از سلول های کبدی در برابر آسیب محافظت ، سلو ل های ضد سرطان را تقویت و به خاصیت ارتجاع بافت کمک می کند و همچنین قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد و به همین دلیل یک ماده ی ضروری برای سلامت کبد محسوب می شود.


 

 

  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰


آجیل سلامت 
مغز ها و آجیل یک خوراکی طبیعی ارزشمند هستند که طبیعت به وسیله آنها به ما یادآوری می کند که تمام چیزهای خوب لازم نیست جثه ی بزرگی داشته باشند و چیزهای خوب کوچکی مثل آجیل هم وجود دارد.  دانه های کوچکی که نه تنها دارای ترکیباتی هستند که سلامت قلب را تامین می کنند که سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی خاص و مفیدی هستند که برای بدن لازم و ضروری می باشد.

آجیل سلامت یک ترکیب عالی از مجموعه ای از مغزها و دانه های خوش طعمی ست که به طور منحصر به فردی بر روی سلامت ما تاثیر گذاشته و بدنی سالمی را برای ما به ارمغان می آورد.

ترکیبات آجیل سلامت

به دلیل اینکه مغزها سرشار از کالری هستند، بسیار مهم است تا در زمان مصرف تنقلات پرکالری ای مثل مغزها میزان پروتئین ورودی به بدنتان را کنترل کنید. از این رو بهتر است دانه هایی را انتخاب کنید که نه تنها کالری کمتری دارند بلکه دارای پروتئین بیشتری هستند تا میزان کالری ورودی را در رژیم غذایی تان متعادل تر شود.
آجیل سلامت یکی از تنقلات سالمی است که بالانس کالری را در رژیم شما ایجاد خواهد کرد. در ادامه ترکیبات آجیل سلامت همراه با خواص آن را بررسی خواهیم کرد.

·         کنجد: همه ی ما کنجد را به عنوان یک چاشنی فوق الهاده برای غذاها ها مختلف و یا حتی خوراکی های روزانه مثل نان می شناسیم اما این دانه ی کوچک در طب سنتی ایران جایگاه ویژه ای داشته و برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. 
کنجد به دلیل داشتن منیزیم از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند همچنین به دلیل داشتن آهن برا درمان کم خونی مناسب بوده و به خاطر وجود آنتی اکسیدان و  چربی های غیر اشباع نه تنها سلامت قلب را تضمین می کند که از بروز سرطان هم پیشگیری می کند. فیبر کنجد نه تنها باعث بهبود کارکرد دستگاه گوارش می شود که برای رژیم ها لاغری نیز یک انتخاب عالی ست چراکه اشتهای کاذب را در افراد چاق از بین می برد.
جالب است بدانید که کنجد بیشتر در غذاهای آسیایی و خاورمیانه استفاده می شود و یکی از قدیمی ترین چاشنی های شناخته شده ای محسوب می شود که قدمت آن به 1600 سال پیش از میلاد بر می گردد.

·         شاهدانه: شاهدانه یکی از قدیمی ترین دانه هایی ست که بشر آن را کشف نمود و مصرف آن قدمت زیادی دارد اما امروزه با وجود اینکه در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود و خواص بسیار زیادی دارد اما کمتر مورد مصرف بوده و جایی در آجیل های مخلوط ندارد. 
این دانه ی ریز و کوچک خواص بسیاری برای زنان باردار دارد. در دوران بارداری از شاهدانه برای پیشگیری و درمان استفراغ شدید و حال تهوع استفاده می کنند و به دلیل خواص ضد دردی که دارد یک گزینه ی عالی برای بهبود درد های بعد از زایمان است. این دانه نه تنها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند که از ابتلا به بیماری های ناعلاجی مثل سرطان، بیماری های قلبی و قند خون نیز جلوگیری می کند. به غیر از این، شاهدانه دارای فیبر محلول و نامحلول بوده و باعث بهبود کارکرد دستگاه گوارش و لاغری می شود.

·         سویا: دانه ی سویا یکی از غذاهای اصلی دنیاست که میلیون ها نفر را سیر می کند. این دانه بومی شرق آسیاست. میزان پروتئین این دانه دوبرابر و درصد روغن آن از دیگر دانه های رایج کمتر است. سویا به دلیل پروتئین سرشارش همان غذایی ست که توسط گیاه خواران به جای گوشت استفاده می شود.
اضافه کردن سویا به رژیم غذایی می تواند تأثیرات مثبتی بر روی سلامتی داشته باشد. پروتئین داخل سویا قابلیت این را دارد که سلامت قلب را تامین و کلسترول خون و فشار خون بالا را کاهش دهد. 
از جمله خواص سویا برای زنان می توان به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و همچنین کاهش اثرات سوء یائسگی مثل گرگرفتگی و تغییرات خلقی را از بین می برد علاوه بر این در دوران قاعدگی درد های پستان را از بین می برد. از طرفی یک منبع سرشار از آهن بوده برای زنان و دخترانی که از کم خونی و فقر آهن رنج می برند یک انتخاب عالی ست. 


 

 

 



·         مغز تخم کدو: مغز تخم کدو یک منبع عالی از چربی های سالم و املاح معدنی مورد نیاز بدن مثل منیزیم است. منیزیم فشار خون را کاهش داده و ریسک ابتلا به بیماری ها قلبی را کاهش می دهد علاوه بر این سطح قند خون را در بیماران دیابتیی تنظیم می کند. به غیر از این دانه به دلیل وجود آهن برای کم خونی مناسب است و به دلیل وجود زینک و مس برای پوست و مو بسیار مفید است.
از دیگر خواص آن می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان ها، بهبود خلق و افزایش انرژی بدن اشاره کرد.

خوشبختانه در بین ما ایرانی ها مصرف تخم کدو به غیر از آجیلسلامت رواج دارد و بسیاری از ما این تخمه را در بین آجیل ها مخلوط و یا حتی به تنهایی مصرف می کنیم.
عدس: عدس یکی دیگر از گیاهانی ست که سرشار از پروتئین گیاهی ست و علاوه بر این یک منبع عالی از ویتامین ها و املاح معدنی می باشد که تاثیر بسزایی بر روی دستگاه گوارش، سلامت قلب، کاهش فشار خون و تنظیم قند خون داشته و از اصلی ترین خواص آن می توان به درمان کم خونی اشاره کرد چراکه عدس به دلیل داشتن آهن زیادش یکی از مواد غذایی خون ساز شناخته شده و حتی از ابتلا به آن نیز جلو گیری می کند.

 

 

  • حسین نوری