اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

۴ مطلب در شهریور ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

پسته یکی از آجیل های خوشمزه و پر طرفداری بین مردم است که علاوه بر خواص بی نظیر آن بر پوست و زیبایی برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید است.

فواید و خواص پسته برای پوست مو و سلامتی و عوارض مصرف پسته

پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است ؛ در ادامه این بخش از سلامت نمناک خواص مفید و دارویی این میوه به همراه مضرات آن را بررسی خواهیم کرد. با توجه به این مطالب حتما به خرید پسته ترغیب خواهید شد.

ارزش غذایی پسته :

حاوی مواد مغذی،مانند:

کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد.

پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند.

این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .

در 100 گرم مغز پسته منابع زیر موجود است :

مواد چرب 54 گرم

کلسیم 130 میلی گرم

فسفر 500 میلی گرم

آهن 7/5 میلی گرم

مواد نشاسته ای 15 گرم

آب 5/2 گرم

پروتئین 20 گرم

پتاسیم 950 میلی گرم

ویتامین آ 230 واحد

ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم

ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم

 

خواص پسته برای پوست و مو

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

1. آکنه و جوش صورت

پسته حاوی مقادیر قابل توجهی سلنیوم و ویتامین E بوده که باعث کاهش التهاب می شود و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

ماسک پسته برای پوست

دو قاشق چای خوری پودر پسته را با ½ قاشق چای خوری آرد جو و ½ قاشق چای خوری آب لیموترش تازه ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید

2. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای ویتامین E موجود در پسته برای کاهش چین و چروک پوست مفید بوده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

همچنین آنتی اکسیدان های موجود در پسته یکی از عوامل مهم در پیشگیری از پیری زودرس می باشند.

ماسک صورت با پسته

یک قاشق غذاخوری پودر پسته را با 3 تا 4 قطره عسل ترکیب کنید و آن را بر روی صورت و دور چشم ها بمالید، بگذارید 20 تا 25 دقیقه بماند و سپس با آب سرد خوب بشویید.

3. سرطان و عفونت پوست

ویتامین B6 موجود در پسته باعث افزایش گلبول های سفید و قرمز خون شده و در جلوگیری از سرطان و انواع عفونت پوستی موثر می باشد.

4. مرطوب کننده طبیعی پوست

۵. از بروز دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه‌ی زرد) پیشگیری می‌کند

این مشکل معمولا در سنین پیری رخ می‌دهد. دژنراسیون ماکولا منجر به از دست دادن بینایی می‌شود و سبب می‌شود که خواندن و نوشتن برای فرد مبتلا دشوار شود. همچنین این احتمال وجود دارد که چهره‌ها برای افراد مبتلا به این مشکل تار به نظر برسند، و تشخیص افراد دیگر برای آن‌ها بسیار دشوار باشد. بدن انسان دارای رادیکال‌های آزاد است که به سلول‌ها آسیب می‌زنند و همین منجر به بروز دژنراسیون ماکولا می‌شوند. پسته حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام لوتئین و زآگزانتین است. گفته می‌شود که پسته با رادیکال‌های آزاد به سختی مبارزه می‌کند، به طوری که زنده ماندن برای آن‌ها بسیار دشوار خواهد بود. پسته به این ترتیب می‌تواند از آسیب سلولی جلوگیری کند.

۶. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

ایمنی کلمه‌ای است که در زندگی ما به طور منظم استفاده می‌شود، چرا که همه‌ی ما گاهی بیمار می‌شویم. گلبول‌های سفید خون باید به برای مبارزه با میکروب‌ها و باکتری‌هایی که منجر به عفونت در بدن می‌شوند، به اندازه‌ی کافی قوی باشند. ویتامین B۶ موجود در پسته سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند چرا که در عرضه‌ی اکسیژن به خون کمک می‌کند.

۷. از خواص پسته این است که غدد را تقویت می‌کند

بدن ما غدد مختلفی دارد که باید برای انجام وظایف خود سالم بمانند. غده‌ها در صورتی می‌توانند درست کار کنند که جریان خون غنی به آن‌ها وجود داشته باشد. غددی وجود دارند که پلاکت‌ها و سلول‌های خونی را تقویت می‌کنند و مانند سپری برای بدن هستند. مصرف یک مشت پسته یک ضرورت برای بدن است.

۸. از خواص پسته این است که از عفونت جلوگیری می‌کند

ما اشیاء زیادی را در روز لمس می‌کنیم و همین ممکن است به بروز عفونت منجر شود. اعتقاد بر این است که ویتامین B۶ از عفونت جلوگیری می‌کند و پسته حاوی ویتامین B۶ است. این مغزهای خوشمزه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

۹. از سرطان جلوگیری می‌کند

هنگامی که این سلول‌ها تعدادشان زیاد می‌شود، تشکیل تومور رخ می‌دهد. این تومورها به سرطان ختم می‌شوند. گفته می‌شود که پسته یک منبع غنی از ویتامین B۶ است، و گلبول‌های سفید خون را تقویت می‌کند، و سبب می‌شود که آن‌ها توانایی مبارزه با سلول‌های سرطانی و دیگر اختلالات را داشته باشند.

۱۰. التهاب را کاهش می‌د‌هد

پسته دارای خواص ضد التهابی است و به مقابله با التهاب کمک می‌کند. این مغز ویتامین A و ویتامین E دارد و همین باعث می‌شود یک محصول خوب برای پوست باشد.

 

خواص داروئی پسته
مصرف پسته در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی تاثیر بسزایی دارد.همچنین برای آرامش و تنظیم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و کلسترول بد را کاهش می دهد.
 -
مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
 -
خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
 -
مغز و ذهن را تقویت می کند.
 -
برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
 -
برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.
 -
پسته معده را تقویت می کند.
 -
برای تسکین سرفه مفید است.
 -
اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
 -
جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
 -
جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.
پسته چون حاوی مواد مغذی مناسب به همراه ویتامین ها بوده و کالری بالایی دارد ، مصرف آن به ورزشکاران، دانش آموزان، نوجوانان به خصوص در سنین رشد و به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.


در صورت ادامه مصرف پسته در طولانی مدت می توان به بهبودهای حاصل شده در فشارخون زمان خواب، واکنش عروق به اضطراب و کنترل فشار قلب امیدوار بود.
 
-
پسته طبیعتی گرم و خشک دارد و حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته‌ای غنی و مواد معدنی‌ای نظیر پتاسیم و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می‌کند.

-
بعضی محققان عقیده دارند که پروتئین پسته به اندازه‌ای است که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن روی موجود در آن نیز در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن بسیار مؤثر است.

-
علاوه بر اینها وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام‌بخشیدن به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین درمان بیماری‌هایی نظیر کم‌خونی‌های ناشی از فقرآهن داشته باشد.

خوردن پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است ولی باتوجه به اینکه خاصیت چاق‌کنندگی دارد، اگر رژیم دارید، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید.

-
برای رفع طبیعت گرم پسته که باعث ایجاد کهیر یا دانه‌های قرمز رنگ پوستی می‌شود. بهتر است آن را با برگه زردآلو، هلو یا انار ترش مصرف کنید تا گرمی آن، قدری خنثی شود.

-
برخلاف خود پسته، پوست آن خاصیت سرد و خشک دارد و مصرف آن برای تقویت معده و قلب توصیه می‌شود. در ضمن اسهال را نیز برطرف می‌کند.

علاوه بر اینها برای خوشبوشدن دهان و تقویت لثه‌ها می‌توانید پوست تازه پسته را جویده و برای مدتی در دهان نگه دارید.

 

 

منبع 1

منبع 2

منبع 3

 

 

 

 

 

 

  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

جشن یلدا و عادات مرسوم در ایران :

شب یَلدا یا شب چلّه یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است.

در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها را که مصادف با شروع فصل زمستان است ، جشن گرفته می شود.

البته نام درست این شب، باید «چِلّه» باشد، زیرا برگزاری این جشن، یک آیین ایرانی‌است و «یَلدا» یک واژه بیگانه ‌است، پس باید واژه پارسی «چِلّه» را به‌کار ببریم، نه «یلدا»!

یلدا به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) گفته می‌شود.

در این شب خانواده ها در کنار بزرگ تر فامیل جمع شده و رسم و رسومات این جشن بزرگ را با هم به جا می آورند.

از آئین شب یلدا یا شب چله می توان به خوردن آجیل مخصوص شب یلدا ، هندوانه ، انار ، تنقلات ، شیرینی و میوه های گوناگون اشاره کرد که هر کدام از این رفتارها نشانه و هدف خاصی را می رساند .

یکی از آیین های شب یلدا در ایران، فال با دیوان حافظ است. مردم دیوان اشعار لسان الغیب را با نیت بهروزی و شادکامی می گشایند و فال دل خویش را از او طلب می کنند.

در برخی دیگر از جاهای ایران نیز شاهنامه خوانی رواج دارد.

همچنین در این شب بزرگتر های فامیل سعی می کنند برای کوچک تر داستان ها و خاطرات را با قصه بازگویی کنند که این امر نیز از رسومات خاص این شب کهن است .

در نهایت همه ی این کارها برای گرد آوری خانواده ها در کنار یکدیگر و دل پذیرتر کردن این جشن است .

 

آجیل شب یلدا چیست؟

آجیل شب یلدا در اصل همان آجیل ساده است ولی تفاوت هایی دارد .

آجیل ساده معمولا شور بوده و دارای خشکبار شیرین نمی باشد ولی آجیل شب یلدا شیرین بوده و بغییر مغز ها خشکباری از قبیل توت خشک ، برگ زرد آلو ، کشمش ، گردو ، انجیر خشک و . . . نیز استفاده می شود .

ایرانیان اصیل بر این باورند بدون حضور آجیل شب یلدا (به عنوان نماد جشن یلدا) جشن یلدا کامل نیست.

هرچند تمامی این سنت ها برای این بوجود آمده است تا خانواده ها دور هم جمع شوند و صله رحم را به جا بیاورند اما داشتن نماد و آیین مثل آجیل شب یلدا این مراسم را جذاب تر می کند.

ویژگی های آجیل شب یلدا چیست؟

به طور کل آجیل به عنوان سالم ترین تنقلات شناخته شده است و دارای فیبر بسیار بالاست و در درمان بسیاری از بیماری ها از قبیل چاقی ، یبوست ، انواع سرطان ها از جمله سرطان روده و معده موثر است .

همچنین آجیل دارای انواع و اقسام ویتامین های گروه B و E ، کلسیم ، روی ، پتاسیم و فسفر ، منیزیم ، ویتامین A و پروتئین است که وجود این مواد در بدن موجب تراکم استخوان ها و جلوگیری از ریزش مو و چین چروک پوست ، افزایش قدرت بینائی ، درمان افسردگی و رفع خستگی و گرفتگی عضلات می شود.

اما افرادی که علاقه ای به چاق شدن ندارن باید کمتر از آجیل استفاده کنند. به این دلیل که آجیل دارای کالری بسیار بالایی است و استفاده بیش از حد آن موجب چاق شدن می شود.

 

 

پسته در آجیل شب یلدا :

پسته سرشار از مس، منیزیم و انواع ویتامین‌های گروه ب است که دستگاه ایمنی بدن را تقویت کرده و از بیماری‌های بسیار پیشگیری می‌کند. ویتامین B6 برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. کمبود ویتامین B6 منجر به ناکارآمدی دستگاه ایمنی برای مقابله با عفونت می‌شود. همچنین مصرف پسته به ساخته شدن مناسب گلبول‌های قرمز خونی کمک می‌کند.

خوردن پسته میل جنسی را تقویت و ذهن را تقویت می‌کند.

فندق در آجیل شب یلدا :

فندق یک منبع خوب از ویتامین‌های BB2 و B6 است.

این ویتامین ها برای خون سازی و مغز بسیار مفید هستند و مصرف آن برای کودکان در حال رشد بشدت توصیه می شود .

فندق به دلیل داشتن ویتامین E باعث جلوگیری از بیماری‌های عروق سیاهرگ قلبی و سرطان می شود .

روغن فندق بهترین منبع شناخته شده ویتامین E است که برای سلامت ماهیچه‌های قلب و دیگر ماهیچه‌های بدن ضروری است.

بادام در آجیل شب یلدا :

بادام محتوی مقدار زیادی چربی های غیر اشباع، فیبر، پروتئین گیاهی، روی، مس و منیزیم می باشد. بادام دارای انواع ویتامین ها می باشد که به سوخت و ساز کربوهیدرات ها کمک می کند و یکی از منابع انرژی برای مغز می باشد.

به طور کلی، بادام غنی ترین منبع غیر حیوانی کلسیم می باشد.

استخوان ها و دندان هایتان را با استفاده از فسفر موجود در بادام، می توانید تقویت کنید.

 

گردو در آجیل شب یلدا :

مغز گدو سرشار از امگا3 است که برای بهبود کارکرد مغز بسیار مناسب است و برای کودکان در حال رشد بشدت توصیه می شود.

گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامین های B1 و B6 و B5 می باشد.

گردو منبع عالی پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی است.

توت خشک در آجیل شب یلدا :

توت خشک یک مکمل غذایی کامل است ، توت حاوی مقدار زیادی آب، کربوهیدرات، ویتامین‌ها، کاروتنوئید، و ریز مغذی‌هایی است که می‌توانند به طور موثر حجم خون را افزایش دهند.

توت خشک منبع بسیار غنی از آهن و پروتئین است و می‌تواند در رفع کم خونی و نیز افزایش انرژی مورد نیازبدن بدون نگرانی از چاقی واضافه وزن موثر باشد.

کشمش در آجیل شب یلدا :

کشمش انگور خشک شده‌است.

کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین‌های گروه  Bاست از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند.

کشمش میوه رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نام‌های مختلفی در بازار به فروش می‌رسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می‌شود فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون و از رشد غیرمعمول سلول‌ها جلوگیری می‌کند و موجب کنترل قند خون در بدن می‌شود.

 

 

 

 کلام آخر :

باز هم تکرار می کنیم شب یلدا یکی از مهم ترین جشن های کهن ما ایرانیان است و در هر گوشه از کشور دارای رسم و رسومات بسیار مختلفی است .

در نهایت همه ی این رسم و رسومات برای گرم تر شدن کانون خانواده هاست و هدف و غایتی جز این ندارد .

آجیل و خشکبار برادران حسینی در همه ی جشن ها و رسم و رسومات کهن ایرانی در کنار شما حضور دارد .

  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

ایرانی ها با توجه به شرایط اقلیمی که دارند دست بازتری برای انتخاب تنقلاتی دارند که از دل طبیعت به دست آمده چراکه با توجه به اینکه ما در ایران چهار فصل را داریم و همین طور هر کدام از شهر ها از اقلیم و آب و هوای خاصی برخوردار می باشند سبب شده تا تنوع زیادی در خوراکی ها و غذاهای خود داشته باشیم که تنقلات هم یکی از آنهاست. به طور معمول تنقلات اولین گزینه برای دورهمی های خانوادگی ست.

متأسفانه امروز به دلیل همه گیر شدن فست فود ها و تنقلات صنعتی و چرب مثل چیپس و پفک توجه کمتری به تنقلات طبیعی و مفید می شود که در ادامه قصد داریم تنقلات اصیل ایرانی معرفی کنیم که نه تنها مضر نیستند که حتی فوایدی زیادی برای بدن دارند و شما با خرید تنقلات سالم به سلامت خود اهمیت می دهید.

شیرینی های سنتی ایرانی

چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی های گرم در ایران به حساب می آید که از کوچک و بزرگ آن را صرف می کنند. چای به دلیل طعم تلخ و گسی که دارد معمولا با یک شیرینی صرف می شود و شاید این یکی از دلایلی باشد که تنوع شیرینی ها و تنقلات شیرین در ایران بسیار زیاد است.

  • شکرپنیر و نقل : معمولا جزء اولین انتخاب های ما هنگام صرف چای شکرپنیر و یا نقل می باشد. این دو شیرینی معمولا از محلول غلیظ شکر و آب به وجود آمده که به آن افزودنی هایی مثل هل، پسته، نارگیل و گل محمدی و بسیاری از طعم های دیگر به آن اضافه می شود. بهترین شکرپنیر در بجنورد و بهترین نوع نقل را از مشهد می توانید خریداری کنید.
  • سوهانیکی دیگر از شیرنی های لذیذ سنتی ایران سوهان است. این شیرنی به دلیل اینکه با سبوس گندم تهیه می شود دارای خواص بسیار زیادی می باشد. سوهان در شکل ها و طعم های مختلف و مغز هایی مثل پسته و بادام درست می شود. اصالت این شیرنی به شهر قم برمی گردد و در حال حاضر یکی از سوغات پرطرفدار و معروف این شهر می باشد.
  • پشمکبیشتر ایرانی ها با شیرینی های خوش طعم شهر یزد آشنا هستند. پشمک یکی از معروف ترین شیرنی های این شهر محسوب می شود که محبوبیت زیادی دارد و این باعث شده که امروزه این شیرنی در شکل ها وطعم های مختلفی به بازار عرضه شود
  • گزگز اصفهان نیز یکی دیگر از تنقلات شیرین اصیل ایرانی است که طرفدارهای زیادی دارد که معروف ترین نوع آن گزانگبین است

آجیل و خشکبار

در بالا بسیاری از محصولات قنادی و شیرین معرفی شد اما بسیاری از ما تنقلات شیرین را ترجیح نمی دهیم و یا به دلیل مشکلاتی مثل دیابت و چربی خون امکان استفاده از تنقلات شیرین و چربی مثل سوهان را نداریم علاوه بر اینکه زیاده روی در مصرف شیرینی ها سبب می شود که دندان های مستحکمی نداشته و مشکلات دهان دندان برای ما ایجاد شود که این قضیه در کودکان که معمولا جزء طرفدارهای اصلی تنقلات شیرین هستند شدت بیشتری دارد به همین دلیل می توانیم تنقلاتی انتخاب کنیم که شیرین بوده ولی ضرری نداشته باشند و برای همه از جمله بیماران دیابتی مفید باشد.

  • آجیل مخلوط شیرین: خوشبختانه در ایران به دلیل تنوع زیادی که در تنقلات داریم می توانیم تمام گروه ها را پوشش دهیم. آجیل شیرین همان گزینه درستی است که طرفدارن ذائقه ی شیرین که در مصرف شکر محدودیت دارند می توانند آن را انتخاب کنند. خشکباری مثل کشمش، انجیر خشک، توت خشک، خرمای خشک و انواع مختلف چیپس میوه یک انتخاب ایده آل برای همه می باشد.
  • تخمه ها:  تخمه پای ثابت دورهمی های ما در هر سبکی می باشد. زمانی که قصد دیدن یک فیلم سینمایی را کنار خانواده یا دوستان داریم و یا در زمان پخش مسابقه های ورزشی زنده، همیشه اولین انتخاب ما یکی از انواع مختلف تخمه است. شاید دلیل این انتخاب تنوع بسیاری ست که این دانه ی مغذی دارد و تمام سلیقه ها را پوشش می دهد. این دانه به دلیل مواد مغذی و املاح معدنی فراوانش یکی از بهترین انتخاب ها برای دورهمی هاست و یکی از تنقلات بسیار سالم محسوب می شود.
  • آجیل مغز مخلوط:  انواع مغزها مثل پسته، انواع بادام، فندوق و گردو تاثیر به سزایی بر روی سلامت بدن دارند. یکی از مزیت های آنها تقویت نیروی بدنی است و از این رو بهترین میان وعده برای کودکان و همین طور کسانی ست که ورزش می کنند. این نوع آجیل هم به صورت خام و هم شور و تف داده به بازار عرضه می شود. از طرفی به دلیل اینکه آجیل مغز مخلوط دارای ترکیبی از ویتامین ها و مواد ضروری مورد نیاز بدن است از بروز بسیاری از بیماری های مزمن مثل آلزایمر، سرطان و بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. جالب است بدانید این آجیل به نوعی غذای مغز محسوب می شود زیر عملکرد مغز را به صورت چشم گیری افزایش می دهد.

تنقلات ترش

یکی از مزیت های تنقلات ایرانی این است که تمام سلایق را با هر ذائقه ای پوشش می دهد. حتی کسانی که طرفدار ترشی هستند و طعم ملس را دوست دارند هم انتخاب های زیادی تنقلات دارند.

  • قره قروت: قره قروت یکی از فرآوده های لبنی محسوب می شود و در اصل آن را از آب ماست یا دوغ تهیه می کنند، بدین صورت که آب دوغ یا ماست را آن قدر می جوشانند تا به صورت جامد در بیاید به همین دلیل دارای کلسیم بسیار زیادی می باشد که می تواند برای افراد مبتلا به پوکی استخوان مفید باشد.
  • لواشک: لواشک عصاره ای از ترکیب میوه های ترش و شیرین است که متخصصان تغذیه به آن کنسانتره می گویند. دروقع لواشک ترکیبی از پوره ی میوه های خشک شده است و این خشک شدن یک روش سنتی برای ماندگاری بیشتر مواد غذایی می باشد.
  • آلبالو و آلو خشک: آلبالو و آلو خشک دو میوه ی خشک شده ی ترش هستند که خواص زیادی را دارا می باشند. این دو میوه ی تابستانی برای اینکه در بقیه فصول هم قابل دسترسی باشند خشک شدند تا مانگاری بالایی داشته باشند.

کلام آخر

همان طور که در معرفی انواع تنقلات ایرانی مشاهده کردید یکی از نکات قابل ذکر سلامت و فواید بیشمار هر یک از این تنقلات می باشد. که این نکته در دنیایی که روز به روز صنعتی تر می شود و تنقلات صنعتی و مضر در بسیاری از خانواده ها تبدیل به یکی از تنقلات جدانشدنی در رژیم غذایی شان شده بسیار دشوار است و به همین دلیل در این ورزها باید توجه ویژه ای به تنقلات سنتی و ایرانی مثل خشکبار و آجیل شود.

 

  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

                                                                        چگونه میوه را خشک کنیم؟؟

در سال های قبل از مدرنیته، تمامی افراد خودشان میوه های خشک فرآوری می کردند چراکه نه آنقدر جهان پیشرفت داشت تا بتوانند میوه های خشک مورد نیازشان را از بازار تهیه کنند و هم اینکه در گذشته خانم ها خشک کردن میوه را یکی از آداب خانه داری می دانستند و اما امروزه نیز هم با وجود فروشگاه های بزرگ و فراوانی که در سراسر کشور وجود دارند و محصولی با کیفیت را ارائه می دهند، باز هم عده ای هستند که به همان سنت قدیم پایبند بوده و خودشان از صفر تا صد مراحل خشک کردن میوه های متفاوت را انجام می دهند.

انسان برای حفظ سلامت بدن خود و تامین انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز به مصرف روزانه میوه نیازمند است.  عده ی کثیری از مصرف میوه به بهانه های مختلف صرف نظر می کنند که یکی از این بهانه ها را می توان در دسترس نبودن میوه های فصلی در نظر گرفت.

اهمیت خشک کردن میوه

یکی از اهمیت های خشک کردن میوه، توجه به این نکته می باشد که ما با خشک کردن انواع میوه ها از فصل بهار گرفته تا زمستان، می توانیم در تمامی ماه های سال مدل های مختلف میوه را با لذت نوش جان کنیم.

میوه خشک و یا به اصطلاح همان چیپس میوه مصارف فراوانی در زندگی ما دارد به عنوان مثال، اول از همه برای کودکانمان مفید است چراکه در حال رشد بوده و نیازمند جذب ویتامین و مواد معدنی هستند، به خصوص زمانی که به مهرماه رسیده و زمان تحصیل آن ها فرا می رسد و چه خوب می شود که در این زمان بیشتر به فکر تغذیه فرزندانمان باشیم و با آماده کردن روزانه مقداری چیپس میوه هم به حفظ سلامت آن ها کمک کرده و هم انرژی کافی را برای آن ها فراهم کنیم.

در این قسمت از مقاله قصد داریم روش های متفاوت خشک کردم میوه در منزل را آموزش دهیم تا بتوانید با استفاده از این راه ها میان وعده هایی سالم، مقوی و خوشمزه تهیه کنید.

  1. اولین روش :

خشک کردن میوه توسط نور خورشید (خشک کردن آفتابی)

یکی از ساده ترین و رایج ترین روش خشک کردن میوه با نور خورشید می باشد که به طور معمول باید میوه ها را خرد کرده و در مدت زمان چندروز در معرض نور مستقیم خورشید قراردهید.

مراحل خشک کردن :

  • برای خشک کردن میوه ابتدا لازم است چندروز متوالی را انتخاب کنید که هوا آفتابی بوده و رطوبت هوا به زیر 60 % باشد، چراکه روند خشک کردن چند روز پی در پی زمان می برد.
  • لازم است میوه ها را پس از دو نیم کردن و یا خرد کردن در یک ظرف مناسب که می تواند سینی و یا فایبرگلاس و ... باشد را انتخاب کرده و سپس کف آن را با پارچه ای تمیز و مناسب و یا کاغذ سلیکونی بپوشانید و میوه هارا با فاصله از یکدیگر درون آن بچینید.
  • برای اینکه سینی و یا ظرف مورد نظر را از زمین فاصله دهید، می توانید زیر آن دو عدد آجر قراردهید تا از زمین فاصله بگیرد. دلیل فاصله دادن ظرف از زمین به این خاطر است که ظرفی که در آن میوه ها قرار دارند را از زمین مرطوب دور نگه داریم.
  • برای سرعت دادن به روند خشک شدن، می توان ورق آلومینیومی تهیه کرده و آن را در زیر ظرف قراربدهیم.
  • می توانیم برای دور نگه داشتن حشرات و پرندگان روی ظرف را با توری و یا پارچه ای نازک بپوشانیم.
  • در شب سینی و یا ظرف مورد نظر را بهتر است در زیر سایه بان یا محیطی سرپوشیده قرار دهید چراکه هوای خنک باعث می شود تا دوباره میوه ها مرطوب شوند.
  • در آخرین مرحله بعد از چند روز که فرآیند خشک شدن انجام شد، میوه ها را جمع آوری کنید و برای میل کردن در میان وعده های خود در دسترس قراردهید.

 

  1. دومین روش :

خشک کردن میوه از طریق فر

یکی دیگر از بهترین روش های خشک کردن میوه استفاده از فر می باشد چراکه هم برروی نتیجه ی کار خود کنترل دارید و ماده ی افزودنی و یا شکر نیز به آن اضافه نمی کنید و مهم ترین نکته این می باشد که تنها چندین ساعت، زمان برای خشک کردن میوه ها احتیاج دارید.

مراحل خشک کردن :

  • میوه های مورد نظر خود را انتخاب کنید و آن ها را با آب سرد بشویید، قسمت های خراب و لکه دار را از میوه ها جدا کرده و اگر میوه هسته و دانه ای دارد آن را بیرون آورده و میوه ها را به صورت یکسان برش بزنید به این خاطر که در یک مدت زمان با هم خشک شوند.

نکته: می توانید برای اینکه پوست میوه ها را جدا کنید، ابتدا به مدت 30 دقیقه آن ها را در آب جوش قرار دهید و سپس به یک ظرف آب یخ منتقل کنید تا پوست آن ها به را جدا شوند. (به صورت اختیاری)

  • برای اینکه شکل ظاهری میوه ها حفظ شود لازم است آن ها را در آبلیمو و آب به مدت زمان 10 دقیقه بخیسانید و در آب کش ریخته و در آخر با یک حوله و یا پارچه ای بدون پرز به آرامی خشک کنید.
  • در آخرین مرحله، فر را از قبل در دمای 54 تا 71 درجه سانتی گراد گرم کرده و روی سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید و تکه های میوه را در یک لایه به گونه ای بچینید که کمی از هم فاصله داشته تا روی هم قرار نگیرند و اجازه دهید 6 تا 10 ساعت میوه ها درون فر آماده شوند تا میان وعده هایی خوشمزه برایتان فراهم شود.
  • حسین نوری