اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

اطلاعات و مقالات مفید و جدید در مورد خواص انواع آجیل، خشکبار و...

۷ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

طرز تهیه چیپس میوه خانگی : در این روزها وقتی به آجیل فروشی ها میرید یکی سری میوه های خشک شده میبینید که یا به صورت بسته بندی شده و یا فله ای به فروش میرسه و قیمت بالایی هم داره ، این میوه های خشک شده رو بهش چیپس میوه میگن و از نظر غنی بودن هم بسایر مقوی و مغذی هست. بیشتر در مهمانی ها و مخصوصا شب یلدا و عید استفاده میشه. اگر شما هم میخواهید که این چیپس میوه رو در خانه درست کنید و هزینه زیادی انجام ندید حتما این آموزش رو مشاهده کنید.

طرز تهیه چیپس میوه خانگی :

ابتدا باید میوه های خودتون رو انتخاب کنید که من پیشنهاد میکنم از موز، سیب،گلابی، پرتقال، هلو، آلو و آناناس استفاده کنید که خیلی خوشمزه و راحت هستند استفاده کنید. ولی برای تهیه باید به نکات زیر توجه کنید.

حتما از میوه های تازه و سفت استفاده کنید، با چاقو اونها رو نازک برش بزنید.توجه داشته باشید که موز رو زیاد نازک برش نزنید چون خراب میشه.

من برای این کار یه سینی بزرگ دارم(مجمع) داخلش کاغدروغنی پهن کردم برشهای میوه رو بافاصله روی اون چیدم.حالا سینی رو روی بخاری با حرارت کم (اگر حرارت زیاد باشه میوه ها میچسبن به کاغذ و هم اینکه رنگشون تیره میشه)گذاشتم یک روز زمان برد تا میوه ها خشک شدن.هر۲ساعت یکبار میوه ها رو برعکس کنید تا اونطرفشم خشک بشه.میوه ها شامل:کیوی.خرمالو.نارنگی.آناناس.سیب. هستن.😍

برای اینکه پرتقال ها تلخ نشن اینکار رو انجام بدین👇

یک لیوان شکر. یک لیوان آب.یک قاشق غذاخوری آبلیمو قاطی کرده بگذارین روی حرارت تا کمی بجوشه و قوام بیاد البته نه خیلی زیاد.پرتقال ها رو دونه دونه داخل شربت زده.داخل آبکش گذاشته تا شربت اضافیش گرفته بشه بعدم داخل سینی چیده و روی بخاری یا شوفاژ با دمای کم بزارین تا خشک بشه.

 

این چیپس میوه خیلی سفت و خشک نمیشه چون با حرارت کم و به مرور خشک میشه.بعدم داخل ظرف دردار بزارین توی یخچال تا ماهها قابل نگهداریه.روی شوفاژ هم به همین صورت خشک میشه.البته روی شوفاژ باید فویل بزارین بعد میوه ها رو بچینید روی فویل.

راستی چاقویی که سیب رو باهاش برش میزنید رو داخل آبلیمو بزنید اینجوری سیبها سیاه نمیشن.ا

داخل فر هم میتونید خشک کنید روی کمتررررین دما تنظیم کنید حدودا ۳تا ۴ساعت زمان میبره تا خشک بشن .میوه ها رو داخل سینی فر یا روی توری فر میتونید بزارین.

برای چیپس اناناس از کمپوت اناناس استفاده کردم فقط چون حلقه های کمپوت اناناس قطور بودن هر کدوم رو با چاقو اره ای به دوقسمت نازک برش زدم.

نکته ها:

حتما پرتقال هاتونو پودر قند یا شربت بزنید وگرنه تلخ میشن.

به سیب و موز حتما شربت بزنین تا سیاه نشن.

برای خشک کردن روی بخاری یا شوفاژ میتونید از آلومینیوم استفاده کنید چون خیلی سریع تر از سینی خشک میشن.

یه پیشنهاد:

شما مثل من همه رو با هم انجام ندین.واقعا خیلی کار خسته کننده ایه.من ۹ساعت پاشون بودم.بنظرم کم کم خیلی بهتره.حسابی پا درد و کمردرد گرفتم.

طعم ها:

کیوی من یه عالمه درست کردم چون مزه لواشک میده ترش و خوشمزه هستن.

پرتقال دقیقا مزه رانی پرتقال رو میده.

نارنگی به نظر همون مزه نارنگی رو میده.

خرمالو یه مزه خاصی میده یه مزه ترش و شیرین.نمیدونم چطور مزشو بگم.

موز دقیقا مزه اسانس موز میده.انگار داری آدامس موزی میخوری.

سیب مزه کمپوت سیب رو میده.به نظر من کمش خوبه.همین که میوه ها رو تکمیل کنه.البته سیب های من زرد بودن.با سیب سبز خوشمزه تر میشه.

آناناس رو که خیلی دوست داشتم دقیقا همون مزه آناناس بود فقط خشک بدون آب یه جورایی شبیه شیرینی بود.

 

منبع 1

منبع 2

 

 


  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

آجیل بخشی جدا نشدنی از روزهای عید دیدنی که این روزها حرف های زیادی در حواشی آن زده می شود فواید و مضراتی برای انسان دارد که دانستن آن ها نه تنها خالی از لطف نیست بلکه بسیار واجب نیز هست.

به گزارش ویژه نامه نوروزی مشرق،آجیل یکی از خوراکی هایی است که در ایام عید نوروز در اکثر خانه های ایرانی مصرف می شود. این ترکیب خوراکی از چندین ماده متفاوت تشکیل شده است که از این میان می توان به :پسته ، بادام ، کشمش و.... اشاره کرد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با بایدها و نبایدها و همچنین خواص و در عین حال مضرات آجیل آشنا کنیم.

 

چه چیز آجیل است و چه چیز نیست؟

 

آجیل معمولا به میوه های دانه ای شکلی گفته می شود که بر روی درخت های شکوفه ای و یا بوته های مستقیم رشد می کنند. یکی از اشتباهات در مورد آجیل این است که مردم اغلب تصور می کنند بادام زمینی نیز جزء این گروه می باشد. بادام زمینی شاید خوشمزه باشد، اما از انواع آجیل نیست و مانند نخود و لوبیا نوعی بنشن(حبوبات) است

هر چند آجیل سویا نیز دارای خواص بسیار زیادی است اما عموما نمی توان آنها را در زیر گروه آجیل قرار داد. آجیل سویا معمولا از خشک کردن و یا حرارت دادن دانه های سویا بدست می آید به همین دلیل به زیر گروه حبوبات تعلق دارد.

 

وقتی برای خرید آجیل عید به خشکبارفروشی می‌روید، معمولا چند گزینه عمده پیش رو دارید. به عبارت دیگر، خیلی از فروشنده‌ها، از قبل چند نوع ترکیب مختلف برای آجیل نوروزی شما آماده کرده‌اند، این جند دسته عبارت اند از:

 

۱)‌ آجیل شوراین نوع آجیل تشکیل شده از پسته، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، مغز بادام، مغز فندق و بادام هندی. بعضی‌ها بادام منقا را هم به این جمع اضافه می‌کنند. متاسفانه این نوع آجیل، رایج‌ترین و پرطرفدارترین نوع آجیل در ایام نوروز است. این‌که چرا می‌گوییم متاسفانه، پاسخ ساده و روشنی دارد. کافی است به صفتی که کلمه آجیل را همراهی می‌کند، دقت کنید: «شور!» چه کسی است که این روزها در باره عوارض ناشی از افزایش مصرف نمک و خطرات زیان‌بار آن چیزی نشنیده باشد یا مطلبی نخوانده باشد؟

 ۲ آجیل شیرینشامل مغز گردو، کشمش، توت خشک، مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام و بادام هندی. اگرچه از این نوع آجیل کمتر از بقیه آجیل‌ها در ایام نوروز استقبال می‌شود اما حضور مغز گردو در این ترکیب یک مزیت بسیار بزرگ به حساب می‌آید.

۳)‌ آجیل چهار مغزاین آجیل تشکیل شده از مغز بادام، مغز پسته، مغز فندق و بادام هندی.

۴) آجیل مشکل‌گشابعضی‌ها معتقدند که حضور آجیل مشکل‌گشا، حتی در حجم کم، در کنار ظرف اصلی آجیل یا روی سفره هفت‌سین، برای صاحبخانه خوش‌یمن خواهد بود و به همین خاطر، کمی هم از این نوع آجیل تهیه می‌کنند. آجیل مشکل‌گشا عبارت است از ترکیب مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام، توت خشک، کشمش، نخودچی و نقل.

۵) سلیقه شخصیهمه ما برای خرید آجیل نوروزی یک گزینه دیگر را هم پیش‌روی خود داریم و آن هم سبک شخصی خودمان است؛ به این معنی که ما می‌توانیم از هر کدام از اقلام آجیل به میزان دلخواه و به سلیقه شخصی خودمان خرید کنیم و آنها را با هم ترکیب کنیم. در بین اقلام مختلف آجیل، معمولا مشتریان بیشترین استقبال را از پسته به عمل می‌آورند و بعد از آن به ترتیب انواع تخمه، بادام، بادام هندی و مغز فندق مورد توجه قرار می‌گیرد.

۶) آجیل‌های وارداتیاین‌روزها در آجیل‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های عرضه‌کننده خشکبار، آجیل‌های هندی، تایلندی و ژاپنی هم پیدا می‌شود که به خاطر تنوع رنگی و طعم تندشان مشتریانی هم برای خودشان دست و پا کرده‌اند. در این نوع آجیل‌ها انواع رشته، ذرت، نخود و باقلا هم پیدا می‌شود. البته بعید به نظر می‌رسد که کسی بخواهد میز پذیرایی عید خود را با آجیل‌های رنگی شرق آسیا تزیین کند.

 

رعایت نکات زیر برای خرید اجیل  و مصرف آن در ایام نوروز به شما کمک میکند.

1- 
برای خرید آجیل عید نوروز همیشه سعی کنید آجیل و دانه های روغنی را به اندازه ی مصرفتان بخرید تا همان قدر که تازه هستند از آنها استفاده کنید. آجیل به دلیل روغن زیادی که دارد خیلی زود فاسد می شود. حتما قبل از خرید آجیل با خوردن چند دانه از آنها از کیفیت طعم و تازه بودنش اطمینان حاصل کنید اگر غیر از این بود از خرید آجیل صرف نظر کنید.

2- 
در فروشگاه های بزرگ اغلب آجیل ها در ظرف های مخصوصی نگه داشته میشوند زیرا آجیل نباید در هر ظرفی نگه داری کرد. برخی از فروشگاه ها مستقیما آجیل را از کشاورزان می خرند بنابراین کیفیت آجیل بسیار بالاست اما باز هم شما قبل از خرید آجیل چند دانه از آنها را تست کنید یا از فروشندگان  بپرسید که این آجیل ها تازه هستند یا خیر.

3- 
در خرید آجیل عید نوروز آجیل هایی را که مزه ی ترش دارند و بوی نامطبوعی میدهند نخرید. حتی اگر آجیل خریدید و در منزل متوجه ترش بودن آنها شدید فورا آجیل ها را پس بدهید آجیل ترش باعث بیماری میشود.

4- 
همیشه سعی کنید آجیل کم نمک بخرید. دقت کنید زیرا گاهی اوقات برای پنهان کردن ترش بودن و بوی بد آجیل به آنها نمک میزنند پس سعی کنید همیشه ترجیحا آجیل خام بخرید.

5-  
پس از خرید آجیل بهترین جا برای نگه داری آجیل در یخچال یا جاهای خنک است. آجیل را باید در ظروف در بسته قرار دهید و آن را در یخچال نگه داری کنید اگر آجیل ها مازاد مصرف تان است میتوانید به مدت 3 ماه آن ها را فیریز کنید.

6- 
آجیل ها را خیس کنید. تعجب نکنید زیرا معمولا در طی فرآیند بو دادن آجیل ها بخشی از کیفیت آجیل از بین میرود بنابراین بهتر است آنها را قبل از خوردن خیس کنید تا هم راحت تر خورده شوند و آسیب کمتری به دندان ها بزنند هم راحت تر هضم شوند. شما با شستن آجیل ها تانیک اسیدی را که به آجیل ها در فرآیند بو دادن میزنند از بین میبرید.

7- 
اگر آجیل ها را شستید باید آنها را در یخچال یا فریزر نگه دارید تا ترش نشوند. آجیل هایی که مثل بادام و فندق سخت تر هستند یا پوست سفت تری دارند باید به مدت 24 ساعت خیس کنید. مثلا گردو جزء آجیل های نرم است اما معمولا طعم تلخی را هنگام خوردن احساس میکنیم بهتر است گردو را 12 ساعت بخیسانیم. حتی یا تخمه آفتابگردان را هم میتوانید بخیسانید تا نرم تر شوند و آسیب کمتری به دندان ها بزنند

  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

اگر به‌دنبال فهرستی از تنقلات سالم برای محل کار تان می‌گردید ما در این نوشتار فهرستی از ۱۳ میان وعده و تنقلات سالم برای محل کار را برای‌تان گرد آورده‌ایم.

اگر فکر می‌کنید که در طول ساعات کاری در محل کار خود دلتان انواع خوراکی ها را می‌خواهد تنقلات یا اسنک‌هایی را (هر کدام کم‌تر از ۲۰۰ کالری دارند) که در این نوشتار ذکر شده‌اند همراه خود داشته باشید تا در طول روز در محل کار چشم‌ و دل سیر باشید و هم کلی مواد مغذی و مفید به بدنتان رسانده باشید و هم از چاقی و اضافه وزن به دور باشید

تنقلات و میان‌وعده‌های روی میزی

۸ ساعت یا بیش‌تر کار کردن در روز می‌تواند باعث نوعی غذا خوردن شود که برای سلامتی‌تان مضر است مگر این‌که از قبل برنامه‌ریزی کنید. تحقیقات نشان می‌دهند که اگر هر چهار ساعت یک بار چیزی بخورید، سوخت‌وساز بدن به درستی انجام می‌شود و سطح انرژی بالا می‌ماند. به جای آن‌که کشوی میزتان را به دنبال پول خرد زیر و رو کنید و به طرف دستگاه فروش اتوماتیک بروید، از قبل برنامه‌ریزی کنید و میان‌وعده‌های کم-کالری و مغذی را در کابینت، کشو یا کیف دستی‌تان ذخیره کنید. هر کدام از این میان‌وعده‌ها ۲۰۰ کالری دارند و وقتی گرسنگی بعد از ساعت ۳ بعدازظهر امن‌تان را می‌برد مطمئنا شما را سیر می‌کنند.

۱. کراکر گندم کامل و کره‌ی بادام‌زمینی

به جای این‌که کراکرهای حاوی کره‌ی بادام‌زمینی را از دستگاه فروش اتوماتیک بخرید، خودتان میان‌وعده‌ی مغزی‌تان را آماده کنید و به این تریتب هر بار ۲۵ سنت صرفه‌جویی کنید. برای این‌که بتوانید گرسنگی‌تان را مهار کنید، ۱۰ عدد کراکر گندمی چندغله و یک قاشق غذاخوری کره ی بادام‌زمینی را امتحان کنید. این میان‌وعده‌ی سرشار از مواد مغذی فقط ۱۹۳ کالری و ۲ گرم فیبر دارد. ترکیب کربوهیدرات‌های پیچیده و پروتئین کمک می‌کند قند خون‌تان ثابت بماند و مدت زمانی بیش‌تری احساس سیری داشته باشید.

۲. میوه

هر روز صبح که از خانه بیرون می‌زنید، یک سیب، موز، گلابی، انگور، و یا میوه‌ی قابل حمل دیگری با خودتان بردارید. اگر هر روز یک میوه‌ی متفاوت بردارید (و هر فصل آن را تغییر بدهید)، انواع مواد مغذی را به علاوه‌ی فیبر به بدن‌تان خواهید رساند، و از خوردن یک میان‌وعده‌ی تکراری نیز خسته نخواهید شد. یک میوه‌ی متوسط، حدود ۷۰ کالری دارد و در کنار یک فنجان شیر بدون چربی (حدود ۹۰ کالری) برای دریافت پروتئین و همین‌طور کلسیوم و ویتامین دی بیش‌تر، یک میان وعده‌ی خوب می‌سازد. این ترکیب پروتئین و فیبر احساس سیری را در شما حفظ می‌کند و جلوی خوردن بدون فکر می‌شود.

 

۳. ذرت بوداده با پنیر پارمسان

با اضافه کردن دو قاشق غذاخوری پنیر پارمسان رنده شده به ذرت بوداده، آن را به میان‌وعده‌ای مناسب تبدیل کنید. طعم دیوانه کننده‌ی ذرت در ترکیب با طعم و بوی خوشایند پنیر پارمسان عالی است و منتج می‌شود به یک میان‌وعده‌ی سریع که فقط ۱۵۰ کالری دارد. خیلی راحت  فنجان ذرت بوداده که تا ۹۴% فاقد چربی است را با پنیر ترکیب کنید: میان‌وعده‌ی شما آماده است. اگر در اداره یخچال برای ذخیره کردن میان‌وعده ندارید، فقط به اندازه‌ی ۱۰۰ کالری ذرت آماده کنید. این میان‌‌وعده‌ی نمکین می‌تواند یکی از سه وعده غذایی که در روز می‌خورید باشد و به افزایش انؤزی و بهبود خلق‌وخوی‌تان کمک کند.

 

۴. آجیل

تغییر ذائقه دهید و آجیل را به عنوان جایگزین خوراکی‌های هوس‌انگیز و خوشمزه و  ترد مثل چیپس انتخاب کنید. آجیل سرشار از چربی‌های مفید برای قلب است اما کالری بالایی دارد (حدود ۱۷۰ کالری در هر اونس) بنابراین بسته‌های یک اونسی تهیه کنید (حدود ۲۴ عدد بادام) و فقط همان مقدار را بخورید به جای این‌که سروقت بسته‌ اصلی بروید و مقدار زیادی از آن را بخورید. بسته‌های از قبل آماده شده‌ی آجیل را در کشو یا کیف‌تان ذخیره کنید و زمانی که گرسنگی ساعت ۳ بعدازظهر هجوم می‌آورد، کم‌کم آن را بخورید. بادام و دیگر مغزها منبع غنی و طبیعیِ ویتامین ای، کلسیوم، منیزیوم و پتاسیوم هستند و مقادیر زیادی فیبر و پروتئین دارند.

شور یا شیرین، گندمک بخورید!

گندمک یکی از تنقلات پرارزشی است که گرچه در گروه آجیل قرار ندارد، اما برخی خانواده‌ها از آن همچون مغزهای آجیلی در شب‌نشینی‌ها استفاده کرده یا به عنوان یک تنقل مفید در اختیار فرزندان قرار می‌دهند و نوع شیرین آن را که شیرین گندمک گویند، اغلب به همراه شیر می‌خورند؛ اما شاید بپرسید این گندم‌های پفکی و سبک از همان گندم‌های سفت و سخت تهیه می‌شود؟ بله. برای تهیه گندمک ابتدا دانه‌های گندم را می‌جوشانند تا مغزپخت شود. در مرحله بعد، گندم پخته‌شده را آبکش کرده و می‌گذارند زیر نور آفتاب یا با دستگاه کاملا خشک شود. در آخر هم در مقداری روغن به همراه شکر یا نمک تفت می‌دهند تا مزه‌دار شود و به شکل پفکی درآید. محصول به دست آمده گرچه به دلیل فرآیندهای حرارتی به اندازه گندم خام خاصیت ندارد و به جهت افزودن نمک یا شربت، غیر رژیمی و برای برخی بیماران محدودیت مصرف دارد، اما به دلیل خواص تغذیه‌ای بالایی که دارد برای کودکان و نوجوانانی که در سن رشد هستند، بهترین و سالم‌ترین جایگزین چیپس و پفک و مفیدترین تنقل برای بیماران دچار سوء تغذیه است. به خصوص آن که گندمک شیرین به همراه شیر و در وعده صبحانه یا به عنوان عصرانه میل شود. بد نیست بدانید در اثر ترکیب شیر و غلات، قابلیت جذب یکسری از مواد مغذی بیشتر خواهد شد.

اکثر نوجوانان در طول روز، بیش از یک وعده تنقلات مصرف می کنند، پس تحقیق در مورد ارتباط الگوی مصرف تنقلات با رژیم کلی غذایی و وضعیت وزن فرد، به منظور راهنمایی در مشاوران تغذیه و برنامه های سلامت عمومی، مهم خواهد بود تا از چاقی جلوگیری شود. مصرف تنقلات و چاقی در نوجوانان امروزه به بحث بزرگی تبدیل شده چرا که این چاقی تا سنین بالا نیز ممکن است پابرجا بماند!

تحقیقاتی مصرف تنقلات پرانرژی رایج را بررسی کرده و همچنین موارد دیگری مثل تعداد کل تنقلات مصرف شده، میزان مصرف تنقلات آماده شده در خارج از خانه و میزان مصرف تنقلاتی که نوجوانان هنگام تماشای تلویزیون مصرف می کنند و اینکه چطور همه ی این رفتارها ممکن است با وضعیت غذایی و وزن فرد در ارتباط باشند.

آیا مصرف تنقلات با وزن نوجوانان ارتباط دارد؟

گزارش شده که نوجوانان به طور متوسط 2 وعده ی پرانرژی از تنقلات و 3، 4 نوع از تنقلات را در طول روز مصرف می کنند و  2 یا 3 بار در طول هفته، به دنبال تنقلاتی می روند که در خارج از خانه آماده شده است. گزارش شده است که بیش از دوسوم نوجوانان گاهی اوقات، در هنگام تماشای تلویزیون تنقلات مصرف می کنند.

مصرف تنقلات، مستقیما با انرژی بیشتر، میزان کمتر میوه و سبزیجات، میزان بیشتر نوشیدنی های قندی و مصرف بیشتر غذاهای فست فود ارتباط دارد. ارتباطات مقطعی مشاهده شده بیان می کند که مصرف تنقلات یکی از عوامل ایجاد یک رژیم غذایی ضعیف است، اما در صورت عدم مصرف غذاهای پرانرژی، تنقلات به صورت مداوم منجر به اضافه وزن در نوجوانان نمی شود.

تاثیرات منفی تنقلات به روی دختران

تحقیق حاضر، تاثیرات مصرف تنقلات را بر روی دختران در زمان قبل از بلوغ به صورت مشابه بر دو گروه از دختران لاغر و چاق به عنوان عاملی در وضعیت وزن آنها، مورد ارزیابی قرار داده است. وضعیت های وزنی شرکت کنندگان به هر دو حالت، ترکییب های ناسازگار (مثلا یک شرکت کننده لاغر و یک شرکت کننده چاق) و ترکیب های سازگار (مثلا هر دو عضو یک گروه چاق و یا لاغر باشند) وجود داشت و مورد مطالعه قرار می گرفت. نتایج یک مدل رگرسیون تصادفی نشان می دهد دخترانی که اضافه وزن دارند اگر در مصرف خوراکی با فردی هم وزن خودشان، همراه شوند میزان کالری بیشتری را نسبت به حالتی که شرکت کننده ی چاق با یک شرکت کننده ی معمولی همراه شود، مصرف می کنند. شرکت کنندگانی با وزن معمولی اگر با افرادی که اضافه وزن دارند همراه شوند، همان میزان غذایی را مصرف می کنند که اگر با افراد لاغر همراه می شدند. زمانی که مصرف غذای اعضای هر گروه به عنوان یک نمونه ثبت شد، باعث شد تا مدل رگرسیون بهبود بیابد، چراکه نشان داد مصرف غذای اعضای یک گروه، پیش بینی کننده عالی، از مصرف تنقلات افراد شرکت کننده در تحقیق است.

 منبع 1

منبع 2

منبع 3


 


  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

هنگام خرید آجیل این نکات را به خاطر داشته باشید:

 

۱تا حد امکان آجیل عید خود را از فروشگاه های معتبر که اجناسی با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می‌کنند، بخرید. از خرید گذری یا خرید از دست فروشان خودداری کنید.

 

۲هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشید. آجیل تازه نباید هیچ گونه بوی بدی داشته باشد. بوی ماندگی، بوی تند و یا بوی ترشیدگی نشانه ناسالم بودن آجیل است.

 

۳رنگ آجیل را با دست‌تان کنترل کنید. اگر دست‌تان رنگی شد احتمال دارد آجیل‌ها را با رنگ‌های غیرمجاز یا خوراکی رنگ کرده باشند و باید از خرید آن خودداری کنید.

 

۴از خرید پسته‌هایی که زیادی خندان هستند، خودداری کنید؛ زیرا فروشندگان آنها را در ظرف های آب جوش می‌ریزند و سپس ناگهان در آب سرد قرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند تا در اثر شوک حرارتی سر بازکنند و خندان شوند البته این شوک حرارتی، کیفیت پسته را نیز پایین می آورد.

 

۵از مضرات نمک هم که اطلاع دارید. پس بهتر است تا حد امکان آجیل های شور را انتخاب نکنید.

 

۶در خرید مغز گردو باید خیلی دقت کنید که کهنه نباشد. روغن فراوان موجود در مغز گردو، در اثر کهنگی، تغییر حالت داده و طعم نامطبوع پیدا می‌کند.

 

۷نکته بسیار مهم دیگر این است ‌که آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارند. واحدهای صنعتی با توجه به وجود پروانه‌های بهداشتی، ضوابط و دستورالعمل های وزارت بهداشت، ملزم به‌اندازه‌گیری آفلاتوکسین روی محصولاتشان هستند اما در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز و فله ای عرضه می‌شود، این اندازه‌گیری‌ها صورت نمی‌گیرد و محصولات تولیدی قابل ردیابی نیستند.

 

۸اگر آجیل‌ نوروزیتان زیاد آمد و ‌خواستید آن را برای استفاده های بعدی کنار بگذارید، سعی کنید آجیل را با پوست درون ظرف های دربسته و در محلی خشک و خنک قرار بدهید.

 

آجیل فله

آجیل و خشکبار از جمله تنقلاتی هستند که اگر در شرایط نامناسب محیط، چون گرما و رطوبت بالا به مدت طولانی قرار گیرند آلوده به نوعی قارچ می شوند. این قارچ قرار است با نفوذ به داخل مغزها، آنها را آلوده کرده و با تولید نوعی سم به نام آفلاتوکسین عوارض سریع یا طولانی مدتی را در مصرف کننده ایجاد کنند.
از عوارض سریع آن می توان به تضعیف سیستم ایمنی بدن، صدمات کبدی و در نهایت سرطان کبد و از اثرات طولانی مدت آن نیز می توان به بروز ناهنجاری های جنینی، جهش زایی، انحراف کروموزوم ها و ... اشاره کرد
 
معمولا این سم در آجیل های فله ای که به صورت سنتی نگهداری و عرضه می شوند به مقدار زیاد یافت می شود؛ البته بد نیست بدانید این روزها عده ای از فروشندگان سود جو، برخی از اقلام صادراتی آجیل چون پسته را که به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین از صادرات ایران حذف شده است به عنوان محصولات درجه یک مخلوط با مغزهای دیگر به صورت درهم عرضه می کنند که متاسفانه تشخیص آن بسیار مشکل است؛ بنابراین با توجه به اینکه برخی مراکز عرضه آجیل، محصولات کهنه و آفت زده خود را نیز به صورت مخلوط عرضه می کنند توصیه می شود که از خرید آجیل های مخلوط فله ای اجتناب کنید. این آجیل ها اغلب طعم ناخوشایندی دارند و مصرف آنها حتی به مقدار اندک، می تواند مصرف کننده را به عوارض ناشی از سم آفلاتوکسین دچار کند.

آجیل های براق

نکته ایی که باید به آن توجه داشت، مواد براق واکس مانندی است که برخی قنادی ها یا آجیل فروشی ها برای افزایش زمان ماندگاری و جذاب شدن به آجیل می افزایند که مصرف طولانی مدت این مواد افزودنی می تواند به بخش های مختلف بدن به ویژه کبد آسیب برسانند. حال اگر زیبایی آجیل های براق شما را وسوسه کرده اند حداقل آنهایی را انتخاب کنید که در بسته بندی های بهداشتی و دارای تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند.

آجیل های رنگی

نکته دیگر رنگ هایی است که برای تخمه، بادام، پسته و... استفاده می شوند. این رنگ ها عمدتا غیرمجاز و با پایه فلزات سنگین بوده و گاهی حساسیت های شدیدی را برای مصرف کننده ایجاد می کنند. این رنگ ها با توجه به نوع رنگ احتمال بروز سرطان و بیماری های کبدی و کلیوی را خصوصا در افراد آسیب پذیری چون کودکان، خانم های باردار و سالمندان افزایش می دهد. بنابراین چنانچه هنگام مصرف تخمه، پسته و بادام دست ها و لب ها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آن هاست که باید از مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید

به گفتهٔ یکی از مدیران مرکز بهداشت استان اصفهان، بیشترین تخلفات صورت گرفته در خصوص فروش آجیل و خشکبار، استفاده از رنگ‌های غیرمجاز به منظور تازه نشان دادن محصول است.
جام جم سرا: حسین صفاری با بیان اینکه توجه به وضعیت ظاهری محصولات خشکبار از جمله آجیل از اهمیت بسیاری برخوردار است، اظهار کرد: علاوه بر این، استفاده از نمک برای سنگین‌تر شدن انواع آجیل و هم‌چنین استفاده از آبلیموهای کهنه برای ترش کردن خشکبار از دیگر تخلفات صورت گرفته است.
وی افزود: از جمله نکاتی که توصیه می‌شود قبل از خرید خشکبار به آن توجه شود محل ارائه محصول، ابزار و وسایل کاری و بهداشت فردی فروشنده است.
مدیر گروه بهداشت محیط استان اصفهان گفت: یکی از راه‌های تشخیص تازه بودن محصول، آزمودن رنگ آن است. برای نمونه در تخمه‌هایی که سیاه و قهوه‌ای هستند در صورتی که انگشت خریدار کمی مرطوب باشد آثار رنگ شیمیایی براحتی بر دست باقی می‌ماند.
صفاری با تاکید بر اینکه استفاده بیش از حد از نمک در آجیل منجر به بالا رفتن فشار خون می‌شود، تصریح کرد: افرادی که مستعد بیماری‌های قلبی هستند میزان نمک مصرفی خود را کاهش داده و آجیلی که در آن از نمک کمتری استفاده شده را جایگزین آجیل‌های شور مزه کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های تشخیص کهنگی و خراب بودن آجیل، دو نیم کردن آن است، ادامه داد: برای نمونه در هنگام خرید بادام، پسته و فندق حتما محصول را دو قسمت کرده و مغز آن را بررسی کنید زیرا اگر حتی فرض کنیم محصولی تازه است مقداری از آجیل‌های قدیمی در میان آن وجود دارد که بوی کهنگی می‌دهد.

آجیل بسته بندی یا فله ای؟

شاید شما هم مانند بسیاری از مردم از وجود و عرضه آجیل های بسته بندی بی خبر باشید یا اینکه با خبر باشید اما همچنان به شیوه سنتی خرید آجیل به صورت فله ای وفادار باشید. احتمالا شما احساس می کنید که آجیل های بسته بندی گرانتر هستند و نمی شود طعم شان را امتحان کرد. البته تا اندازه ای این نظر صحیح است. اما آجیل های بسته بندی مزایایی هم دارند. مهم ترین مزیت آجیل های بسته بندی این است که دارای پروانه بهداشتی و تاریخ تولید هستند. علاوه براین از رنگ های شیمیایی در آن ها استفاده نشده و اگر از آن ها شکایت داشته باشید، قابل پیگیری است.


منبع 1

منبع 2

منیع 3

منبع 4

 

 

 

 

 


  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

 

از دیدگاه طب سنتی، مصرف آجیل، مغز ها و دانه های روغنی در شرایطی به مردم توصیه می شود که آجیل ها از کیفیت خوبی برخوردار باشند و به طور کلی شرایط زیر را داشته باشند.آجیل هایی که دارای پوست سخت هستند مانند فندق، پسته و بادام، بهتر است این پوست سخت را حفظ کنید تا خواص این مغز ها حفظ شود.

بهترین روش برای نگهداری از آجیل مغز شده، آن است که آن را درون فریزر نگهداری کنید تا از رشد قارچ آفلاتوکسین بر سطح دانه ها و مغزها پیشگیری شود. مصرف این قارچ سرطان زاست و خانواده ها باید دقت زیادی در این زمینه داشته باشند.آجیل خام بهترین انتخاب برای خرید مهمانی های شب عید است، چراکه چربی ها و برخی مواد مغذی موجود در آجیل مانند ویتامین های A و E محلول در چربی به وسیله بودادن یا افزایش نمک از دست می رود.برای شناسایی آجیل خوب و با کیفیت راه هایی وجود دارد که ساده ترین و کاربردی ترین آن بررسی رنگ، بو و ظاهر آجیل است. مغز آجیل باید سفید یا به رنگ طبیعی خود باشد و بوی کهنگی ندهد . از مخلوط کردن آجیل با ماءالشعیر و نوشابه های مختلف پرهیز کنید. نوشیدن این خوراکی ها موجب ابتلا به نفخ و دل درد می شود.

 

مواد موجود در فندق

فندق حاوی روغنی به نام اسید اولئیک، پروتئین، کربوهیدرات، بتاسیتوسترول، ویتامین ها و املاح ضروری است.

فندق برای جلوگیری از سرطان

بتاسیتوسترول، موجود در فندق سبب کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان سینه و سرطان پروستات می شود ، بنابراین مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، بدن را در برابر بیماری های قلبی و سرطان حفظ می کند.

 

خواص پسته 

ویتامین های موجود در پسته

مغز پسته دارای ویتامین A ، ویتامین E ، ویتامین های B 1 ، B 2 ، B 6 و املاحی، مانند آهن، روی، پتاسیم، سلنیوم، فسفر، فولات، فیتواسترول، کلسیم، و مس است.

پسته سرشار از پروتئین

بحث بررسی خواص پسته کامل توضیح دادیم که مغز پسته دارای پروتئین گیاهی، اسید های چرب غیر اشباع، و فیبر است که این مواد نقش موثری در سلامتی دارند.

پسته برای درمان کم خونی

پسته حاوی آهن فراوانی است بنابراین درمان کم خونی و فقر آهن بسیار مفید است.

پسته برای تقویت بینایی

ویتامین A موجود در پسته سبب تقویت بینایی شده و به رشد سلول ها و بافت های بدن کمک می کند.

 

خواص بادام درختی

کاهش بیماری ها

ویتامین Eموجود در پوست بادام سبب جلوگیری از برخی بیماری ها مانند سرطان، بیماری های قلبی، فراموشی، آلزایمر، خوب عمل نکردن سیستم ایمنی، آب مروارید چشم و ضعیف شدن ماهیچه ها می شود و از تخریب سلول ها و DNA جلوگیری کرده و بر روی پروستات اثرگذار است. برای تنظیم قندخون و فشار خون نیز بهتر است بادام صرف نمایید.

بادام برای سلامتی قلب و عروق

بادام حاوی چربی غیر اشباع ،منیزیم و پتاسیم است که خطر بیماری های قلبی را کاهش داده و وقتی منیزیم به مقدار کافی در بدن موجود باشد در خون جریان می یابد، اکسیژن و مواد مغذی را سریع تر حمل کرده و جلوی افزایش ضربان قلب را می گیرد.

 

گردو، بادام زمینی و پسته؛

کاهنده کلسترول خون تمام مغزها حاوی حجم بالایی از اسیدهای تک و چندزنجیره ای غیراشباع هستند. بنابراین، می توانند نقش برجسته ای در کاهش چربی بد خون (LDL) و افزایش چربی خوب خون (HDL) داشته باشند. از طرف دیگر، تحقیقات نشان می دهند مصرف منظم و روزانه مغزهای خام و تازه، می تواند حدود 20-9 درصد سطح کلسترول خون را کاهش دهد. بین مغزهای مختلف، گردو، بادام زمینی و پسته حاوی اسیدهای چرب غیراشباع بیشتری هستند و می توانند تاثیر برجسته تری در کاهش سطح کلسترول خون داشته باشند. بعد از این 3 مغز، بادام در رتبه دوم و فندق هم در رتبه سوم مغزهای کاهنده کلسترول خون قرار می گیرند. 

بادام هندی برای آقایان

 آنچه که بادام هندی را از سایر مغزها متمایز می‌کند، سلنیوم فراوان موجود در آن است. محققان دریافته‌اند مصرف روزانه 10 بادام هندی خام می‌تواند حدود 55 میکروگرم سلنیوم به بدن برساند و خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا حد قابل قبولی کاهش دهد. بد نیست بدانید مردان بالغ به دریافت روزانه 200 میکروگرم سلنیوم در طول روز نیاز دارند. 

تخمه کدو برای مردان

تخمه کدو هم از اجزای پرطرفدار آجیل عید است که حجم بالایی از روی را در خود جای داده است. از این رو، مصرف آن می‌تواند از ابتلا به سرطان پروستات پیشگیری کند. به علاوه، چربی ها و آنتی اکسیدان های فراوان موجود در تخمه کدو هم می‌توانند کمک بزرگی به درمان بزرگی خوش خیم پروستات کنند. 

 

 

منبع 1

منبع 2

منبع 3

 


  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

  • حسین نوری
  • ۰
  • ۰

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

  • حسین نوری